Naantalin Venemessut 26.–28.5. käynnistää kesän

Naantalin Venemessut käynnistävät kesäkauden jälleen toukokuun viimeisenä viikonloppuna Naantalin pienvenesatamassa. Naantalin messusatama on kokenut viimeisen vuoden aikana melkoisen muutoksen, kun sataman laitureita on tänä keväänä uusittu kauttaaltaan.

Markkinat ovat vaihdelleet venealalla viime aikoina nopealla vauhdilla.

Korona-aika toi mukanaan ongelmia veneiden saatavuuden kanssa ja samaan aikaan kysyntä kasvoi, kun vapaa-aikaan haluttiin panostaa aikaisempaa enemmän. Sen jälkeen nousseet polttoainekulut ja korot ovat olleet uhkakuvana alalle.

– Korona-aikana suomalaiset ostivat ennätysmääriä veneitä ja myös käytetyt veneet vaihtoivat omistajia ennätystahtiin, tämä varmasti näkyy venetarvikkeiden ja -varusteiden myynnissä vielä tänä keväänä, kertoo Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo.

– Polttoaineiden korkeampi hintataso ei ole niinkään rajoittanut kaupankäyntiä. Tilanne on kuitenkin johtanut siihen, että moottoriveneilijät kyllä liikkuvat aktiivisesti kesäkaudella, mutta harkitsevat aikaisempaa läheisempiä retki- ja matkakohteita. Satamissa myös viihdytään aikaisempaa pitempään. Tämä tuo varmasti lisää mahdollisuuksia saariston kunnille ja yrittäjille, vaikka Suomen veneilykausi onkin lyhyempi kuin eteläisemmässä Euroopassa, Pajusalo jatkaa.

Naantalin Venemessujen toimitusjohtajan, Tuomas Levannon mukaan Naantalin venemessuille on tulossa veneitä enemmän kuin vuosi sitten ja venepaikkojen ennakoidaan täyttyvän viimeistä piirtoa myöden.

– Messusatama on tosiaan uudistunut sekä kelluvien että kiinteiden laitureiden osalta. Naantalin kaupunki ja Vierasvenesatama ovat uusineet laitureitaan ja se antaa täydelliset puitteet tapahtuman järjestämiselle. Viihtyvyys ja myös turvallisuus on parantunut. Veneitä saadaan paremmin esille ja niihin kulku on helpompaa, Levanto kertoo.

– Naantalin Venemessut on perinteisesti paljon muutakin kuin vain veneiden esittelytapahtuma. Esillä on runsaasti kesäiseen vapaa-ajan viettoon liittyviä näytteilleasettajia ja kun tapahtumaan on vapaa sisäänpääsy niin messuista on muodostunut kesäkauden avaustapahtuma niin näytteilleasettajille kuin messuvieraille, Levanto jatkaa.

Naantalin Venemessuilta löydät myös Venemestarin osaston: messukävijöiden kannattaakin hyödyntää Venemestari-lehden messuhinnat! Voit tilata Venemestari-lehden messuhintaan myös tästä linkistä.

Naantalin Venemessut järjestetään Naantalin pienvenesatamassa toukokuun viimeisenä viikonloppuna 26.-28.5.2023 Tapahtumaan on vapaa sisäänpääsy.

Lue myös: