Swan European Regatta Turussa 19.–23.7.

Joka toinen vuosi järjestettävä Swan European Regatta -purjehduskilpailu järjestetään Turussa 19.–23. heinäkuuta. Kymmenien näyttävien Swan-purjeveneiden satama-alueena toimii Forum Marinumin merellinen alue.

Veneet saapuvat Turkuun keskiviikkona 19. heinäkuuta. Airistolla tapahtuvan purjehduskilpailun etenemistä voi seurata jokirannassa Forum Marinumin piha-alueella isolta näytöltä, ja torstaista sunnuntaihin ohjelmassa on myös paljon muuta mielenkiintoista nähtävää ja kuultavaa. Ilmaistapahtumassa pääsee nauttimaan merellisen tunnelman lisäksi huippuesiintyjien musiikista, upeasta taiteesta sekä hyvästä ruuasta ja juomasta.

Tapahtuman musiikista vastaavat muun muassa energinen ja uniikki kahden sooloartistin duo Osmo Ikonen & Petteri Sariola, Aija Puurtinen & Reporters, Maria Lund, Louie Blue sekä Astrid Nicole. Esiintyjät aloittavat soiton iltapäivisin ja musiikista voi nauttia pitkälle iltaan. Musiikkiesitysten lisäksi Forum Marinumin pihalle rantautuu makuja maailmalta.

Aktiivista tekemistä kaipaavilla on perjantaina ja lauantaina mahdollisuus kiipeillä Suomen Joutsenen takilassa Flowparkin ammattilaisten johdolla. Unelmaparkki-taideteoksen riippumattoihin puolestaan pääsee tunnelmoimaan ja rauhoittumaan purjehduskilpailun lomassa. Yleisön seassa ilahduttamassa ui myös Viljo-norppanukke sateenkaaren väreihin sonnustautuneena.

Sunnuntaina 23. heinäkuuta luvussa on erityisesti lapsille suunnattua ohjelmaa. Lavalla nähdään tunnelmaa nostattamassa Ville Viking, Turun Nuori Teatteri, lasten jazzyhtye Megasakki sekä Turkuseuran Nappe Naakka, ja nurmialueella voi nauttia monipuolisesta toiminnasta. Kaarnevenetyöpajassa lapset voivat tehdä kaarnaveneitä ammattitaitoisen opettajan ohjeistuksella ja laskea tekemänsä veneet Aurajokeen. Merellistä ohjelmaa tarjoavat myös partiosolmutyöpaja sekä turkulaisten seurojen ja yhdistysten toimintaa täynnä olevat puuhapisteet. Päivän aikana pääsee myös rapsuttamaan Halinallen suloisia kaverikoiria, ihastelemaan Nuotiotyttöjen venettä ja nauttimaan katusirkuksesta Duo Color Express: TT-1000:n esittämänä. Tapahtuman päättää näyttävä purjeiden paraati.

Tapahtuma on maksuton. Järjestäjinä toimivat yhteistyössä Nautor Swan, Turun Pursiseura, Turun kaupunki, Merikeskus Forum Marinum ja Sunborn Events.

Lue myös: