Uiva Flytande 2023 kokoaa veneilykansan Helsinkiin

Suomen suurin Uiva venenäyttely, Helsingin Uiva Flytande, täyttää jälleen Lauttasaaren HSK:n laiturit elokuussa, 17.–20.8.2023. Jo 45. kerran järjestettävässä nelipäiväisessä veneilykesän huipentumassa ovat mukana tuttuun tapaan kaikki venealan tärkeimmät toimijat ja paikan päällä pääsee tutustumaan niin veneisiin, moottoreihin kuin tarvikkeisiin.

Uiva venenäyttely on tärkeä tapahtuma etenkin heille, joiden hankintalistalla on suurempi vene vuodelle 2024, sillä näiden tilauksissa on syytä olla liikkeellä viimeistään loppukesästä.

Veneitä ja varusteita

Uivaan odotetaan tänä vuonna noin moottori- ja purjevenettä 250 venettä pienistä perämoottoriveneistä suuriin matkapursiin. Mukana ovat kaikki kauden 2023 kiinnostavimmat uutuusmallit, kuten esimerkiksi AMT 240 DC, Aquador 250HT, Grandezza 30 CA sekä XO DFNDR 8 ja odotettavissa on myös kauden 2024 uutuusmallien ensiesittelyitä muun muassa Silveriltä, Yamarinilta ja Suvilta. Hyvä startti laiturikierrokselle on torstaina ja perjantaina klo 14 ja lauantaina klo 13 pidettävä ohjelmalavan esitys, jossa Venemestarin päätoimittaja Jan Sjölund esittelee näyttelyn kiinnostavimmat veneet.

Veneiden lisäksi Uivan yli kahden hehtaarin laajuisella maa-alueella esitellään kattavasti veneilijöille hyödyllisiä palveluita ja tuotteita. Uivassa tapaat niin moottoreiden, telakoinnin, elektroniikan kuin varusteidenkin asiantuntijat, joiden avulla voit valita juuri omiin käyttötarpeisiin sopivat tuotteet. Asiantuntijoilta pääset myös kysymään parhaat käyttövinkit ja näyttelyn osastoilla hyödynnät loppukesän parhaat tarjoukset. Nyt on hyvä aika tilata jo syksyn huolto- ja telakointipalvelut. Myös huoltopalveluiden ja talvisäilytyksen asiantuntevat palveluntarjoajat tapaat Uivan maaosastoilla.

Uivassa näyttelyssä pääsee tietysti myös vesille. Näyttelyn aikana moottoriveneiden ja vesijettien koeajolaituri löytyy sisääntuloportin oikealta puolelta. Koeajolaiturin päivitetyt venetiedot kannattaa vielä tarkistaa verkkosivulta uiva.fi. Purjehdusta pääsee kokeilemaan Purjehduksenomistajat PORY.n opettajien mukana laiturialueen pohjoisreunalta.
Näyttelyssä esillä olevia veneitä ei pääse koeajamaan näyttelyn aikana, mutta näiden veneiden koeajomahdollisuutta näyttelyn aukioloaikojen ulkopuolella voi tiedustella näytteilleasettajilta.

Ohjelmaa aamusta iltaan

Ohjelmalavalla pääset seuraamaan työnäytöksiä ja kuulet kiinnostavia purjehdustarinoita. Mukana ovat Kari ”Ruffe” Nurmi, Spirit of Helsinki -veneen miehistö, Ari Känsäkoski sekä Ocean Ladies. Kalevi ”Kallu” Westersund kertoo Viron satamista ja Hannu ”Solmu” Seppänen opettaa veneilijälle hyödyllisiä solmuja.
Alueen Street Food -ravintolavaunut sijaitsevat ohjelmalavan tuntumassa, eli ohjelmaa pääset seuraamaan mukavasti ruokailun lomassa.

Kireitä siimoja!

Kalastus on jo tuttuun tapaan vahvasti esillä Uivassa: paikan päällä saat asiantuntevat vinkit niin kalastusveneen varusteluun kuin kalastusvälineiden hankintaankin. Kalastusopas Jani Ollikainen kertoo parhaat syyskalastusvinkit ohjelmalavalla päivittäin.

Tekemistä koko perheelle

Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n lastenmaailmassa perheen pienimmät voivat tutustua purjehdukseen ja veneilyyn hauskojen liikunnallisten aktiviteettien kautta. Uivassa on tekemistä, näkemistä ja kokemista ihan koko perheelle – myös koirat (kytkettyinä) voi ottaa mukaan näyttelyvierailulle. Laitureiden vieressä on valvottu, maksuton vaunuparkki ja lapset saavat pelastusliivit lainaksi laiturilla ja veneissä vierailun ajaksi. Ohjelmassa ovat odotetusti huikeat flyboard- ja freestyle-jetteily-näytökset perjantaista sunnuntaihin.

VENEMESTARI-LEHTI HUIPPUTARJOUSHINTAAN

Venemestari-lehden osaston löydät ravintola-aukion reunalta, osastonumeromme on B13. Mikäli et vielä ole Venemestari-lehden tilaaja, kannattaa tulla osastollemme hyödyntämään huikea näyttelytarjous ja nappaamaan mukava tilaajalahja kaupan päälle.

Alueella on pysäköintipaikkoja rajoitetusti ja suosittelemmekin käyttämään maksutonta messubussia, joka ajaa non-stop näyttelyn aukioloaikoina Lauttasaaren metroasemalta.
Sujuvan sisääntulon varmistat hankkimalla pääsyliput ennakkoon verkkosivulta uiva.fi. Hankkimalla ennakkoliput säästät rahaa ja vältät jonot. Ennakkolipun ostajat osallistuvat myös arvontaan, jossa voi voittaa liput helmikuun Vene 24 Båt -messuille Helsingin messukeskukseen. Huomioithan myös, että portilla ei ole käteismaksumahdollisuutta.

Tarkemmat ohjelma- ja näyttelytiedot päivitetään verkkosivulle uiva.fi tapahtuman lähestyessä ja myös lippukauppa löytyy sieltä.

Lue myös: