Vapaaehtoiset meripelastajat tulleet apuun lähes 1500 kertaa

Meripelastusseuran vapaaehtoiset miehistöt suorittivat elokuun loppuun mennessä yhteensä 1467 pelastus- ja avustustehtävää vesillämme ja apua sai 2824 ihmistä, joista 3 pelastettiin välittömästä hengenvaarasta.
Kiireisintä on ollut Suomenlahdella, jossa suoritettiin kolmannes kaikista tehtävistä.

– Niin tehtävien määrän kuin laadunkin suhteen ollaan hyvin lähellä viime vuotta. Tyypillinen asiakkaamme on moottoriveneilijä, joka on joutunut vesillä pulaan jonkin teknisen ongelman vuoksi, kertoo Meripelastusseuran turvallisuus- ja valmiuspäällikkö Marko Stenberg.

Marko Stenberg muistuttaa, että veneilystä voi nauttia vielä pitkälle syksyyn, kunhan varautuu ja varustautuu oikein.

– Syksyllä kulkuvalojen ja huolellisen tähystämisen merkitys lisääntyy. Säätä tulee seurata koko ajan, koska se voi muuttua yllättävän nopeasti huonoksi. Kylmyyttä vastaan kannattaa suojautua lämpimällä kerrospukeutumisella, jonka päällimmäinen kerros on vedenpitävä. Ja ne pelastusliivit päälle!

Vapaaehtoisten meripelastajien päivystyskausi jatkuu paikkakunnasta riippuen marras-joulukuulle tai jäiden tuloon asti. Vesillä saa ympäri vuoden apua hätänumerosta 112 ja meripelastuksen hälytysnumerosta 0294 1000. Meripelastusseuran ylläpitämä, veneilijöiden kiireettömiin avunpyyntöihin tarkoitettu Trossi-palvelunumero 0800 30 22 30 päivystää lokakuun loppuun.

meripelastus.fi

Lue myös: