Best of Boats Award 2023 -palkinnot jaetaan 30.11. Berliinissä

Kymmenettä kertaa jaettava Best of Boats Award on yksi kansainvälisimmistä ja arvostetuimmista ”vuoden vene” -palkinnoista. BOB-tuomaristo koostuu 14 moottoriveneitä testaavasta venetoimittajasta, jotka edustavat tänä vuonna 13 kansalaisuutta ja 20 eri veneilymediaa. Suomea tuomaristossa edustaa Venemestarin päätoimittaja Jan Sjölund.

Best of Boats Award eroaa muutamista muista moottorivenepalkinnoista siinä, että sekä finalistit että luonnollisesti myös varsinaiset voittajat nimetään tehtyjen koeajojen ja testien perusteella. Jo finalistiksi pääseminen on siis saavutus, joka osoittaa, että kyse on ominaisuuksiltaan erinomaisesta ja käyttötarkoitustaan poikkeuksellisen hyvin vastaavasta venemallista.

Mallivuoden 2023 (syyskuu 2022 – elokuu 2023) finalistit julkistettiin syyskuun puolivälissä Cannesin venemessujen aattona. Kuuteen kategoriaan valikoitui 23 finalistia tuomariston jäsenten tekemien kaikkiaan yli 300 venetestin perusteella. Suomalaisveneillä on tänäkin vuonna kisassa hyvä edustus, sillä finalistien joukossa on peräti seitsemän suomalaisen valmistajana mallia: AMT 240, Axopar 25 Electric, XO DFNDR 8, Quarken 27, Saxdor 270, Targa 32 ja Sargo 45.

Helppokäyttöisten ja hyvän hinta-laatusuhteen omaavien ensiveneiden Best for Beginners -luokan finalisteiksi nimettiin Bayliner Element M19, Beneteau Flyer 9 SpaceDeck/SunDeck, O’boats 550 sekä Quicksilver 805 Open.

Perheveneiden Best for Family -ketegorian finaaliin äänestettiin niin ikään neljä venemallia: Bavaria SR33 HT, De Antonio D50 Coupe, Parker 100 Sorrento (Suomessa Askeladden C97) sekä Botnia Marinin Targa 32 Aft Door.

Päivä- ja viikonloppuristeilijöiden Best for Fun -luokassa paremmuudesta kisaa viisi finalistia, jotka ovat AMT 240 DC, Navan C30, Quarken 27 Open/T-Top/Cabin, Saxdor 270 GT/GTO sekä Sea Ray SLX 260.

Uudessa Best for Performance -luokassa painotetaan paitsi urheilullisen suorituskyvyn ja ajettavuuden lisäksi myös ylellisyyttä ja elämyksellisyyttä. Finaaliin ylsivät Jeanneau Cap Camarat 10.5 CC, Frauscher 1212 Ghost Air, Sterk 31 RC ja XO DFNDR 8.

Asuttavien matkaveneiden Best for Travel -luokassa kisa voittopystistä käydään Northman 1050 Trawlerin, Prestige M48:n ja Sargo 45:n kesken.

Ensimmäistä kertaa mukana on myös sähkö- ja hybridiveneiden luokka Best for Electric. Siihen finalisteiksi nimettiin Axopar 25 Electric, Sialia 57 ja X Shore 1. Lisäksi valitaan Best for Future -tunnustus, jos tuomaristo katsoo sille sopivan kohteen löytyvän.

Finalistien joukosta valitaan voittajat toisella äänestyskierroksella. Ne julkistetaan Berliinin Boot & Fun -venemessujen avajaispäivänä 30. marraskuuta klo 18.30 paikallista aikaa alkavassa tilaisuudessa.

www.bestofboats.com

Lue myös: