Best of Boats Award 2023 -voittajat palkittiin Berliinissä

Best of Boats eli BOB Award -palkinnot jaettiin 30.11. Berliinissä Boot & Fun -messujen avajaispäivän päätteeksi järjestetyssä iltatilaisuudessa. Suomalaisvoittajaksi nousi tällä kertaa AMT 240 DC.

Best of Boats Award on Euroopan suurin moottoriveneitä arvioiva palkintogaala, jonka tuomaristoon kuuluu 16 riippumattoman veneilymedian päätoimittajaa tai moottorivenetestaajaa Euroopasta ja USA:sta. Tänä vuonna BOB Award -palkinnot jaettiin kymmenettä kertaa. Suomea raadissa edustaa Venemestarin päätoimittaja Jan Sjölund.

Best of Boats Award eroaa muutamista muista moottorivenepalkinnoista siinä, että sekä finalistit että luonnollisesti myös varsinaiset voittajat nimetään tehtyjen koeajojen ja testien perusteella. Jo finalistiksi pääseminen on siis saavutus, joka osoittaa, että kyse on ominaisuuksiltaan erinomaisesta ja käyttötarkoitustaan poikkeuksellisen hyvin vastaavasta venemallista.

BOB Awardeissa palkitaan aina vuoden päätteeksi kuluneen mallivuoden parhaat uutuusvenemallit. Mallivuoden 2023 BOB Award -finalistit julkistettiin syyskuussa Cannesin venemessuilla. Tuolloin kuuteen kategoriaan nimettiin kaikkiaan 23 finalistivenettä, joiden joukossa oli peräti seitsemän suomalaisvalmistajan mallia. Ehdolla olivat eri luokissa AMT 240, Axopar 25 Electric, XO DFNDR 8, Quarken 27, Saxdor 270, Targa 32 ja Sargo 45.

Suomalaisveneistä voittajaksi nousi Best for Fun -luokassa AMT 240 DC tuomarikommenteilla:
– Yllin kyllin ajamisen iloa, mutta tarjoaa myös erinomaisen taloudellisuuden sekä moitteettoman monikäyttöisyyden ja viimeistelyn.

Muut voittajat olivat:

  • Best for Beginners: Beneteau Flyer 8 (Ranska)
  • Best for Electric: X Shore 1 (Ruotsi)
  • Best for Family: De Antonio D50 Coupe (Espanja)
  • Best for Travel: Prestige M46 (Ranska)
  • Best for Performance: Frauscher 1212 Ghost Air (Itävalta)

Varsinaisten veneluokkien lisäksi tänä vuonna myönnettiin myös tulevaisuuteen katsova Best for Future: Volvo Penta & Beneteau Hybrid Concept Boat (Ruotsi & Ranska)

Mallivuoden 2024 osalta BOB tuomaristo on ehtinyt testata jo useita mallivuoden 2024 uutuusvenemalleja. Koeajot jatkuvat maalis-huhtikuussa ja niille on aikaa kesäkuun loppuun. Sen jälkeen tuomaristo viimeistelee kategoriat ja äänestää niihin finalistit, jotka julkaistaan jälleen syyskuussa. Toisen äänestyskierroksen jälkeen voittajat ovat perinteiseen tapaan tiedossa Berliinin Boat & Fun -messuilla 2024.

bestofboats.com

Lue myös: