Pelasta Itämeri 2024 -palkinnon haku on avattu

Pelasta Itämeri 2024 -palkinnolla halutaan kiinnittää huomiota Itämeren tilaan palkitsemalla taho, joka on tehnyt arvokasta työtä ympäristön hyväksi. 20 000 euron palkinto jaetaan Vene 24 Båt -messuilla perjantaina 16.2.2024.

Suomen Messusäätiön 20 000 euron Pelasta Itämeri 2024 -palkinnon voi saada henkilö, ryhmä, yhteisö tai yritys, joka on kehittänyt innovaation, ajatusmallin tai keinon, joka vaikuttaa merien ja vesistöjen ekologisen tilan parantumiseen, tuo Suomelle positiivista imagoa ja josta voi kehittyä kansainvälisestikin merkittävä tuote tai palvelu.

Palkinnon saajaa voi ehdottaa 31.1.2024 asti venemessujen verkkosivulla: www.venemessut.fi/pelasta-itameri.
Finaaliin pääsee kolmesta viiteen ehdokasta, jotka esittelevät innovaationsa venemessuilla.

Palkinnon saajan päättää raati, johon kuuluvat toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt John Nurmisen Säätiöstä, toiminnanjohtaja Aija Kaski Pidä Saaristo Siistinä ry:stä, toimitusjohtaja Ville Wahlberg Baltic Sea Action Groupista ja päätoimittaja Harri Junttila Tekniikka & Talous -lehdestä.

Pelasta Itämeri -palkinto jaetaan nyt kuudetta kertaa. Palkinnon ovat saaneet aikaisempina vuosina:
2019 Solar Water Solutions
2020 Origin by Ocean
2021 Christian Feodoroffin perustama Seaboost ja Loviisan Veneveistämö. Kunniamaininnan sai ylitarkastaja Oskari Hanninen Tukesilta.
2022 Weeefiner
2023 Watec Consulting

Lue myös: