Veneilykesä saapuu messukeskukseen

Veneilykesän odotus alkaa taas toden teolla, kun Vene 24 Båt messut rantautuu helmikuussa Helsingin messukeskukseen. Messutapahtuma tarjoaa tuttuun tapaan laajan venekattauksen sekä paljon ohjelmaa veneilijöille ja veneilystä kiinnostuneille.

Helsingin kansainväliset venemessut, Vene 24 Båt kokoaa jälleen veneilijät sekä veneilystä ja vesielämästä kiinnostuneet tutustumaan uutuusveneisiin ja -tarvikkeisiin, kuuntelemaan ja katselemaan monipuolista ohjelmaa sekä tietysti tapaamaan toisiaan jo tulevaa venekesää fiilistellen.

Viimevuotiseen tapaan messutapahtuma on keskitetty alakerran halleihin. Halleista kuusi ja seitsemän löytyvät veneet sekä tapahtumalavoista Purjehdussatama ja Totalveneen Messi. Galleriakäytävän toiselta puolelta halleista kolme ja neljä löytyvät varusteet, tarvikkeet, kalastus- ja allasalue sekä Venemestarin Telakka -ohjelmalava.

Veneitä joka lähtöön

Vaikka venemessuilla riittäisikin ohjelmaa katsottavaksi moneksi päiväksi, lähes kaikkien kävijöiden pääkiinnostus kohdistuu messujen varuste-, tarvike- ja veneantiin. Kovia messutarjouksia on tänä vuonna odotettavissa runsaasti.

Uusien veneiden kohdalla messut onkin ainutlaatuisen kattava tilaisuus tutustua erilaisiin ja keskenään kilpaileviin venemalleihin yhdellä kertaa ja vertailla niitä. Messuilla tapaa valmistajien ja myyjien parhaat veneasiantuntijat ja pääsee keskustelemaan eri venevaihtoehdoista ja veneen varustelusta – ja voi hyödyntää kauden alun messutarjoukset.

Mukana ovat kutakuinkin kaikki Suomen merkittävimmät venevalmistajat ja -maahantuojat Inhan Tehtaita (Buster, Yamarin ja Cross) ja paria pienempää merkkiä lukuun ottamatta. Uutuuksia esitellään ennakkotietojen perusteella käytännössä kaikkiin kokoluokkiin, mutta runsainta sato vaikuttaisi olevan moottorivenevalikoiman pienemmässä ja suuremmassa päässä.

Monipuolinen ohjelmatarjonta

Venemessuilla on tänä vuonna erittäin monipuolinen ohjelmatarjonta: ohjelmalavoilla pääsee kuulemaan tarinoita purjehdusretkistä perhokalastukseen ja tarjolla on työnäytöksiä veneen kunnostuksesta, satamaesittelyitä, videokuvausopastusta merelle sekä kiinnostavia paneelikeskusteluita.
Lapsille suunnattua ohjelmaa on tarjolla erityisesti sunnuntaisin, jolloin Suomen Purjehdus ja Veneily ry. järjestää mm. solmukoulun, erilaisia haasteita sekä liikunnallista toimintaa.

Venemestarin Telakalla tuttuja suosikkeja ja uusia ohjelmanumeroita

Venemestarin Telakka löytyy tänä vuonna venevarusteiden ja -tarvikkeiden kolmoshallista. Ohjelmassa on esimerkiksi työnäytöksiä synteettisen Flexiteekin, törmäyslistan sekä seinä- ja kattoverhoilumateriaalien asennuksesta sekä tietoiskuja dieselkäyttöiseen Wallas-vesilämmittimeen perustuvasta lämminvesijärjestelmästä, potkurien, akselien ja vetolaitteiden Propspeed pinnoituksesta sekä Volvo Pentan EVC upgrade kitistä, joka mahdollistaa viimeisimpien hallintalaiteteknologioiden käyttöön ottamisen myös hieman vanhemmissa veneissä.

Muita aiheita ovat muun muassa veneverhoilu, petauspatjat ja matot, venepatjojen homehtumisen ennaltaehkäiseminen sekä Verhoomo Mauronetin suositut patjakurssit. Telakalla opastetaan myös tuntemaan oma moottorisi ja kerrotaan sähkömoottoreista soutu-, pien- ja purjeveneissä.

Uutuusvene-esittelyt, satamatarinoita, purjehdusseikkailuja ja perhokalastusta

Totalveneen ja Venemestarin päätoimittaja Jan Sjölund esittelee Messissä viikonloppuisin messujen kiinnostavimmat uutuusveneet. Messissä kuulemme myös veneilyturvallisuudesta, venekatsastuksesta, veneilykoulutuksesta sekä Viron vierassatamista ja opimme lisäksi veneilyssä tarvittavia solmuja.
Purjehdussatamassa kuullaan seikkailutarinoita ja Itämeri-asiaa. Kalastus- ja vesiharrastealueella nähdään ohjelmaa kaikkiaan kolmessa pisteessä ja perhokalastus on nyt ensimmäistä kertaa isosti esillä messuilla.

Venemessut Helsingin messukeskuksessa 9.–18.2.2024.

Liput ja lisätiedot:
venemessut.fi

Lue myös: