Vene 24 Båt -messujen ohjelma on julkaistu

Helsingin kansainväliset venemessut, Vene 24 Båt, tarjoaa jälleen paljon ohjelmaa veneilijöille ja kaikille veneilystä ja vesielämästä kiinnostuneille. Messuilla saadaan tietoa veneistä ja veneiden kunnostuksista ja kuullaan tarinoita maailman meriltä ja kalastuksen sisäpiireistä.

Vene 24 Båt -messuilla esitellään satoja erilaisia ja erikokoisia veneitä ja mukana ovat lähes kaikki tärkeimmät venemerkit. Lisäksi messuilla löytyy varusteita, tarvikkeita, laitureita ja veneilykohteita.

Tietoa veneilystä, veneistä ja veneiden kunnostuksesta

Venemestarin Telakalla hallissa 3 kunnostetaan Windy 31 -moottorivenettä ja Vator O’Day Day Sailer -päiväpurtta. Ammattilaiset ovat paikalla esittelemässä työnäytösten kautta synteettisen Flexiteekin, Wilks törmäyslistojen, seinä- ja kattoverhoilumateriaalien, ja dieselkäyttöisen vesilämmittimen asennusta sekä potkurien, akselien ja perävetolaitteiden Propspeed -pinnoitusta. Telakalla kerrotaan sähkömoottorin asentamisesta soutu-, pien- ja purjeveneisiin, vesipatjojen homehtumisen ennaltaehkäisystä, veneverhoilusta ja telakointi- ja korjaamopalveluista.

Totalveneen Messi tarjoaa tietoa moottoriveneistä ja veneilykohteista. Ohjelmapisteessä Totalveneen ja Venemestarin päätoimittaja Jan Sjölund esittelee messujen mielenkiintoisimmat uutuusveneet. Veneilykohteista esitellään muun muassa Viron pohjoisrannikon satamakohteita. Esille tuodaan myös veneilyturvallisuutta, venekatsastusta ja veneilykoulutuksia. Saariston satamat päivä on sunnuntaina 11.2., jolloin vierasvenesatamat kertovat kuulumisiaan ja esittäytyvät.

Veneily sopii kaikenikäisille

Suomen Veneily ja Purjehdus ry:n osastolta saa tietoa veneilystä monipuolisesti. Osastolla on lapsille paljon hauskaa toimintaa ja veneilystä kiinnostuneille tietoa seuratoiminnasta, kursseista ja veneilyn aloittamisesta. SPV:n muuta ohjelmatarjontaa on lähinnä venemessujen ohjelmapisteissä. Olympiapurjehtijat esiintyvät venemessulla avajaispäivänä ja silloin jaetaan myös Vuoden vierasvenesatama -palkinnot. Sunnuntaisin on erityisesti liikunnallista ohjelmaa lapsille.

Purjehdussatamassa huimia tarinoita ja tärkeää ympäristöasiaa, uutena videokuvauskurssi

Venemessuilla purjehditaan isoilla vesillä ja Itämerellä. Tarjolla on seikkailuja, ympäristöasiaa, toiminnan esittelyjä, videokuvauskurssi ja historian havinaa. Esiintymässä ovat muun muassa Alaskassa veneessä asuva vapaalaskettelija, elämäntapapurjehtija Juho Karhu, Atlantin kahdesti soutamalla ylittänyt Jari Saario, yksinpurjehtija Ari Huusela sekä Huippuvuorille ja Grönlantiin purjehtinut Kari ”Ruffe” Nurmi, joka myös tuottaa tänä vuonna Purjehdussataman ohjelman. Venemessuilla kuullaan, miten Ocean Ladies purjehti viikinkien vanavedessä Suomesta Norjan merien kautta Shetlantiin. Toiminnastaan tulevat kertomaan Naispurjehtijat, jotka vuokrasivat Atlantin yli -sarjan Lintu-purjeveneen ja tekivät sillä ikimuistoisia purjehduksia. Merikarhut ja Suomen Purjelaivasäätiö tulevat kertomaan toiminnastaan Purjehdussatamaan, jossa on myös Valtameri- ja Avomeripurjehdusilta. Historian havinaa tuovat lavalle keskustelut purjehduskisoista, joita on käyty kauan sitten. Legendat nousevat lavalle, kun ensimmäisen suomalaisen maailmanympäripurjehduskilpailun veneen Skopbank of Finlandin kippari Kenneth Gahmberg ja miehistöä tulee kertomaan vuoden 1980 kisasta. Vastaavassa kisassa purjehtii nyt parhaillaan Tapio Lehtinen.

Ympäristö ja erityisesti Itämeri saa ansaitsemansa huomion perjantaisin venemessuilla. Avajaispäivänä 9.2. siellä kuullaan kaksi paneelikeskustelua, joista toisen järjestää Vene 24 Båt -messujen kumppani Baltic Sea Action Group ja Minun mereni ry. Luvassa on erittäin painavaa asiaa ja huippupaneeleja Itämeren suojelusta. Toisena messuperjantaina, Itämeripäivänä 16.2. jaetaan Suomen Messusäätiön 20 000 euron Pelasta Itämeri -palkinto pitchausten jälkeen innovatiiviselle tuotteelle, henkilölle tai ilmiölle. Silloin on myös BSAG:n paneelikeskustelu ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n ohjelmaa.

Tarinat ja nostettavat aiheet ovat uusia, mutta aivan uutta on kurssi, jossa opitaan videokuvaamaan. Ruffe tuo nyt ensimmäistä kertaa venemessuille Videokuvaus merellä -kurssin, jossa on mukana myös youtube-tähtiä Juho Karhun lisäksi BCB Veneily ja saariston tekijät.

Sunnuntaisin on lapsille suunnattua ohjelmaa, josta vastaa Suomen Purjehdus ja Veneily ry. Luvassa on muun muassa solmukoulu, erilaisia haasteita ja liikunnallista toimintaa.

Perhokalastusta, kalastusoppaita, suppausta, sukellusta ja reppulauttailua

Kalastus ja vesiharrasteet ovat tärkeä osa venemessujen ohjelmatarjontaa. Ohjelmaa järjestetään kolmessa pisteessä; Alutroll-Tohatsu-lavalla, Aalto-altaalla ja perhonheittobaanalla. Lavalla kuullaan kalastusoppaiden mm Mika ” Haukikoira” Vornasen, Jani Ollikaisen, Timo Salmelan ja Ari Paatajan opastusta kalastuksen saloihin ja saadaan hyviä vinkkejä erilaisiin kalastustyyleihin, nyt ensimmäistä kertaa heittokalastuksen lisäksi myös perhokalastus on isosti mukana. Predator Masters with Ruoto 2024 -kilpakalastusohjelman finaalinäytös ja palkintoseremoniat on ensimmäisenä lauantaina ja sisäsuppailun SM-kilpailut toisena lauantaina. Aalto-altaalla pääsee tällä kertaa suppailun lisäksi kokeilemaan packraftia eli reppulauttailua. Aalto-alueella on myös sukellusallas, johon pääsee kokeilemaan laitesukellusta. Perhonheittobaanalla voi ihailla Hardyn Alistair Dandien ja Howard Crostonin sekä suomalaisten tähtien mm. Kari ”Hissu” Hietalahden ja Sami Pilven taidonnäytteitä. Yleisö pääsee myös itse kokeilemaan erilaisia perhovapoja. Messuilla palkitaan tälläkin kertaa Vuoden kalamies ja Vuoden kalastusopas.

Katso koko messuohjelma Venemessujen verkkosivuilta.

Helsingin kansainväliset venemessut helmikuussa

Helsingin Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Vene 24 Båt Helsingin kansainväliset venemessut 9.–18.2.2024 Helsingin Messukeskuksessa Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta.

Lue myös: