Kimolan kanava avataan veneilijöille perjantaina 3.5.

Kimolan kanava avataan neljänteen veneilykauteensa perjantaina 3.5. Kanavan kautta avautuu veneilyreitti Kouvolasta Päijänteelle ja jopa Pielavedelle asti. Kimolan kanavan erikoisuutena on 12 metrin sulutuskorkeus ja noin 70 metriä pitkä venetunneli.

Kimolan kanavan nopeusrajoitus on 9 km/h (5 solmua). Rajoitus koskee koko 5,5 km pitkää kanava-aluetta Pyhäjärveltä tultaessa Kimolanlahden sillalta Kanavantien sillalle saakka, ja se koskee veneiden ohella myös vesiskoottereita.

Kimolan kanavan Kouvolan päässä, Voikkaalla, palvelee Virtakiven vierassatama, jossa on mm. polttoainejakelu. Sulun alueella palvelee kesäkahvila, joka on avoinna toukokuussa viikonloppuisin klo 11–19. Kesäkuun alkupuolelta elokuulle kahvila on avoinna päivittäin klo 11–19.

Veneiden vesillelaskupaikka on Hirvelän kotisatamassa, vähän matkan päässä vierassatamasta.

Avauspäivänä 3.5. kanava avautuu klo 9.00, siitä eteenpäin jo klo 7.00.

Lue myös: