Suomiveneilee.fi-koeajopäivät Helsingissä 17.–18.5.

Suomalaisten venealan toimijoiden yhteiset koeajopäivät järjestetään jo perinteisesti Helsingin Lauttasaaressa perjantaina 17.5. ja lauantaina 18.5.2024.

Koeajopäivillä kaikille veneilystä ja vesillä liikkumisesta kiinnostuneille avautuu jälleen mahdollisuus päästä kokeilemaan merellä erilaisia veneitä.

– Odotamme viime vuosien tapaan paikalle 30–40 venettä koeajettavaksi ja lisäksi veneilyyn liittyviä tuotteita ja palveluja markkinoidaan maaosastoilla. Järjestämme tapahtuman yhdessä Veneentekijäntien avajaisten kanssa, joten kevättapahtuma levittäytyy koko kadun mitalle, kertoo Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo.

Koeajot ovat osallistujille maksuttomia ja veneissä on aina osaava ammattilainen kipparina sekä veneilyliivit kaikille. Kokeneempien koeajajien on mahdollista päästä myös itse ajamaan veneitä – näistä sovitaan veneen kipparin kanssa tapauskohtaisesti. Koeajot toteutetaan non-stop-periaatteella perjantaina kello 11–19 ja lauantaina kello 11–16. Koeajoille lähdöt toteutetaan puolen tunnin välein; viimeinen lähtö on perjantaina klo 18.30 ja lauantaina klo 15.30. Koeajotapahtuma on yleisölle maksuton.

Koeajotapahtumassa ovat venemerkeistä mukaan ovat 8.5. mennessä ilmoittautuneet Arronet, Quarken, Falcon, Terhi, Faster, Silver, TG, Alukin, Galeon, Marex, Sea Ray, Max, Zodiac, Jeanneau, Päijän, Kawasaki-jetit, 3D Tender, Silacraft, Suvi, Targa, Candela, Highfield, AMT sekä Finnmaster. Koeajettavien veneiden lista päivittyy tapahtuman verkkosivuille.

– Tavoitteenamme on pitää koeajotapahtuma yleisölle matalan kynnyksen tapahtumana päästä vesille testaamaan erilaisia ja erityyppisiä veneitä kokeneen kipparin opastuksella ja omien taitojen puitteissa, Pajusalo toteaa.

Maaosastoilla esitellään muun muassa venelämmittimiä ja aurinkosähkölaitteita. Paikalla on myös sammutin- sekä lämmitinhuolto ja sammuttimien tarkistuksia tehdään paikan päällä. Tuotetorien ja työnäytösten lisäksi alueella on myös ruokakioskeja.

Suomiveneilee.fi-koeajotapahtuman järjestää Venealan keskusliitto Finnboat yhdessä jäsenyritystensä kanssa.

Tapahtuman osoite on Veneentekijäntie 1–7, 00210 Helsinki.

#tapahtumat #koeajot #moottoriveneet

Lue myös: