Kokeilemalla se selviää: testissä 8 potkuria

Testasimme kahdeksaa erilaista potkuria havainnollistaaksemme, miten nousu, valmistusmateriaali ja lapojen lukumäärä vaikuttavat suorituskykyyn ja taloudellisuuteen.

Vaikka asiantuntijoiden neuvoilla ja vakiintuneilla totuuksilla on potkurivalinnassa paikkansa, mikään ei korvaa omia empiirisiä kokeita ja kokemuksia. Potkurivalinnoista puhuttaessa suurin osa varmoista vastauksista saadaankin kokeilujen kautta.

Asiantuntija voi tehdä melko hyvän arvion siitä, miten tietyt veneet käyttäytyvät tietyn potkurin kanssa ottaen huomioon muun muassa veneen painon, runkomuodon ja moottoritehon. Mutta konkreettisia vastauksia saadaan vasta, kun jokainen yksilöllinen moottori ja vene -yhdistelmä testataan käytännössä.

Myös tekemämme testi tuotti tuloksia, joita ei olisi voitu ennustaa etukäteen. Esimerkiksi vain yhdessä testatuista potkureista havaittiin suurempi luisto huippunopeudessa kuin marssinopeudessa. Lisäksi huomattiin, että nelilapainen potkuri, jossa on 15 tuuman nousu, voi tarjota tuplasti paremman kiihtyvyyden verrattuna vastaavaan kolmilapaiseen.

Tämä on Venemestarin maksullista sisältöä. Mikäli haluat lukea koko lehtijutun, kirjaudu, tai osta pdf-artikkeli tai koko artikkelin sisältämä pdf-lehti.

Mikäli olet Venemestarin tilaaja, kirjaudu: https://venemestari.fi/kirjaudu/
Osta tästä artikkeli (4 €): https://venemestari.fi/tuote/potkurikoulu-osa-4/
Osta tästä tämä artikkeli sisältävä Venemestari-lehden irtonumero sähköisenä (6,50 €): https://venemestari.fi/tuote/4-2024/

 

Lue myös: