Spinnun käyttöönotto

Spinaakkeri on erittäin tehokas myötätuulipurje, jonka käyttöä moni kuitenkin karsastaa. Sen ominaisuuksiin ja käyttöön maksaa kuitenkin vaivan tutustua.

Uusia symmetrisiä spinaakkereita myydään tänä päivänä lähinnä kilpailukäyttöön. Yleensä matkapurjehtija päätyy purjekaupoilla jonkinlaiseen genaakkeriin eli asymmetriseen myötätuulipurjeeseen. Monesta matka- ja retkiveneestä spinnu kuitenkin löytyy. Se saattaa olla peruja vaikka 1990-luvulta, mutta erittäin vähän käytetty ja siksi vielä ihan soivassa kunnossa.

Moni hieman karsastaa spinnun käyttöönottoa ja sillä purjehdusta. Taustalla saattaa olla huonoja kokemuksia, sillä spinnu on purjeista ”vallattomin” ja tottumattomissa käsissä se saattaa joskus tuntua hankalalta hallita.

Spinnu on kuitenkin erittäin tehokas myötätuulipurje. Se on myös ainoa purje, joka toimii suoralla myötätuulella, platlenssillä.

Käymme nyt läpi spinaakkerin käyttöönoton ja termit, jotta pääset turvalliseen alkuun ja voit ottaa pitkään pussissa vanhentuneen spinnusi hyötykäyttöön.

Tämä on Venemestarin maksullista sisältöä. Mikäli haluat lukea koko lehtijutun, kirjaudu, tai osta pdf-artikkeli tai koko artikkelin sisältämä pdf-lehti.

Mikäli olet Venemestarin tilaaja, kirjaudu.
Osta tästä artikkeli (3 €): https://venemestari.fi/tuote/nain-se-toimii-spinaakkeri/
Osta tästä tämä artikkeli sisältävä Venemestari-lehden irtonumero sähköisenä (6,50 €): https://venemestari.fi/tuote/5-2024/

Lue myös: