Monipuolinen fendarilauta

Puu on tunnetusti monikäyttöinen materiaali. Monikäyttöinen on myös puusta ja köydestä helposti rakennettava niin sanottu fendarilauta. Se sekä suojaa varalaitoja, että helpottaa veneeseen kulkemisesta.

Olipa sitten matkalla missä päin maailmaa tahansa, niin sanottu fendarilauta on hyvä olla mukana. Vene on toisinaan kiinnitettävä huonompikuntoisiin laitureihin ja kaijoihin, joissa voi olla ulkonevia rautapalkkeja, karkeaa betonipintaa ja ruosteisia nauloja. Tällöin on usein haastavaa asettaa yksittäisiä lepuuttimia niin, että ne pysyvät paikoillaan ja tarjoavat riittävää suojaa veneen herkille varalaidoille.

Onneksi tähän ongelmaan on varsin yksinkertainen ratkaisu. Sen lisäksi, että fendarilauta on yksinkertainen askarrella itse, on se myös varsin helppokäyttöinen: ensin lepuuttimet sijoitetaan perinteiseen tapaan strategisiin kohtiin pitkin veneen varalaitoja. Sitten lauta ripustetaan fendareiden ja risaisen laiturin tai betonisen kaijanpätkän väliin. Toki laudasta on hyötyä myös kylkikiinnityksissä luonnonsatamissa ja vaikkapa kanavien suluissa.

Tämä on Venemestarin maksullista sisältöä. Mikäli haluat lukea koko lehtijutun, kirjaudu, tai osta pdf-artikkeli tai koko artikkelin sisältämä pdf-lehti.

Mikäli olet Venemestarin tilaaja, kirjaudu: https://venemestari.fi/kirjaudu/
Osta tästä artikkeli (5 €): https://venemestari.fi/tuote/tee-se-itse-lepuutinlankku/
Osta tästä tämä artikkeli sisältävä Venemestari-lehden irtonumero sähköisenä (7,50 €): https://venemestari.fi/tuote/6-2024/

Lue myös: