Pohjoismaiden suurin uiva venenäyttely tarjoaa elämyksiä ja viihtymistä veneilystä kiinnostuneille

Helsingin Uiva Flytande -venenäyttelyssä esitellään 15.–18.8. niin moottori- kuin purjeveneitä kaikissa kokoluokissa ja maaosastot täydentävät veneilijän tarpeet tarvike-, varuste-, palvelu- ja ohjelmatarjonnallaan.

Uivassa on esillä lähes 300 venettä ja näytteilleasettajia reilusti yli sata. Veneiden ja varusteiden lisäksi HSK:n kerhosatamassa on neljän päivän ajan ohjelmaa, näkemistä ja tekemistä koko perheelle.

Suosituimmat venemerkit ja kattava valikoima varusteita

Näyttelyssä ovat mukana ja esillä kaikki suuret alan toimijat, suosituimmat moottorivenemerkit, useita purjeveneitä ja lisäksi pienveneitä niin soutuun, kalastukseen kuin jollapurjehdukseenkin. Kiinnostavimmat veneuutuudet esitellään perjantaina 16.8. ilmestyvässä Venemestari-lehdessä 7/24 (digiversio on luettavissa jo ke 14.8.). Venemestarin ja Totalvene.fi:n päätoimittaja Jan Sjölund esittelee näyttelyn uutuusveneet myös paikan päällä ohjelmalavalla päivittäin.

Näyttelyn maaosastoilla esitellään niin veneitä, moottoreita kuin vesijettejäkin. Lisäksi maaosastoilta löytyvät varuste-, tarvike- ja elektroniikkamyyjät sekä palvelutarjoajat.

– Helsingin Uiva on ylivoimaisesti Pohjoismaiden paras ja suurin Uiva näyttely, jossa on hyvä tilaisuus vertailla veneitä ja keskustella niin valmistajien kuin myyjienkin kanssa. Uiva on myös hyvä paikka uusia täydentää veneen ja veneilijöiden varusteita, kun kesällä ilmenneet tarpeet ovat hyvin muistissa, kertoo näyttelyn järjestävän Venealan keskusliitto Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo.

Vesille moottoriveneellä, purjeveneellä tai vesijetillä

Uivassa pääsee veneillä vesille! Koeajoja moottoriveneillä ja vesijeteillä järjestetään kahdelta eri laiturilta. Purjehduksesta kiinnostuneet pääsevät vesille Purjehduksenopettajat PORY ry:n kanssa, joka vie kahdella veneellä halukkaita purjehtimaan tasatunnein. SPV tarjoaa lisäksi optarikokeilua sekä opastettuja purjehduksia.

Tarinoita maailman meriltä ja muita ohjelmatärppejä

Suomen Valtameripurjehtijat kertovat ohjelmalavalla valtameripurjehduksesta. Esityksissä kuullaan niin veneen valinnasta valtamerille kuin veneen ja miehistön varustelusta pitkille purjehduksille sekä kylmien ja lämpimien vesien erityistarpeista.

Spirit of Helsinki -kippari Jussi Paavoseppä tulee kertomaan Ocean Globe Race 2023 -kilpailusta ja Ari Känsäkoski Global Solo Challenge -yksinpurjehduskilpailusta sekä selviytymistarinastaan.

Suomen Valtameripurjehtijat tuo Uivaan kolme venettä, joilla on kierretty maailman merillä pitkiä matkoja, jopa pallon ympäri.Näyttelylaiturissa pääsee lisäksi tutustumaan Ari Känsäkosken Class 40 -kisaveneeseen ja nähtävänä on myös Tulikettu Racingin Infiniti 52 -vene. Tarkemmat aikataulut veneisiin tutustumiseen voi tarkistaa Uivan verkkosivuilta.

Viro-spesialisti Kalevi ”Kallu” Westersund kertoo ohjelmalavalla Viron vierassatamista kahdessa eri esityksessä, joista toinen käsittelee vastarannan lähisatamia ja toisen esityksen matkassa seilataan Hiidenmaalla.

Torstaina iltapäivällä ohjelmassa on HSK:n 125-vuotisjuhlavuoden paneelikeskustelu. Veneilyn tulevaisuus -aiheesta keskustelevat ympäristöministeri Kai Mykkänen, kansainvälisesti Suomen tunnetuin venesuunnittelija Jarkko Jämsén sekä Skipperi-palvelun perustaja Kristian Raj.

Lisäksi ohjelmalava tarjoaa muun muassa työnäytöksiä, solmukoulua ja muuta kiinnostavaa ohjelmaa: lavalla nähdään muun muassa Flexiteekin asennusta ja veneverhoilua.

Extreme-Lifen Flyboard- ja Jetski Freestyle-näytökset nähdään keskusaltaalla perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina.

Kireitä siimoja

Kalastusasiaa tuottavat sekä Kalastajan kanava että kalastusopas Jani Ollikainen, joka antaa Uivassa vinkit onnistuneeseen syyskalastukseen. Kalastusveneet löydät perinteisesti omasta laituristaan, jossa pääset kuulemaan ammattilaisten kalajuttuja ja kyselemään parhaat vinkit kalastukseen ja kalaveneen varusteluun.

Herkkuja joka makuun

Blue Peter tuo alueelle ravintolateltan ja lisäksi mukana on tuttuun tapaan useita katuruokakojuja: maailman makuja tarjoavat Casa Moro, Churros-Cafe, Fisut ja Ranet, Happy Days Streetfood, Kukonkulma sekä Treffi Pub. Ohjelmalava on sijoitettu ravintola-aukiolle, joten ruokailun lomassa on helppo seurata lavatapahtumia ja ohjelmaa.

Pääsyliput saa edullisimmin ennakkoon verkkosivulta uiva.fi. Pysäköintipaikkoja on rajallisesti: näyttelyyn pääseekin sujuvimmin maksuttomalla messubussilla Lauttasaaren metroasemalta. Lapsiperheitä varten näyttelyalueella on laitureiden vieressä valvottu, maksuton vaunuparkki ja lapset saavat laiturivierailua varten pelastusliivit lainaksi.
Myös koirat ovat kytkettyinä tervetulleita näyttelyalueelle.

Lisätiedot: uiva.fi

 

Lue myös: