Parhaat palat perinteistä

Weekender 11 on viimeinen osa arvostetun ruotsalaisveistämön palapelissä, josta muodostuu modernien perämoottoriveneiden WTC-mallisarja. W11 näyttää, että muodikkaiden päivä- ja viikonloppujahtien genre on perinteikkäällä ruotsalaisveistämöllä hyvin hallussa.

Kun Nimbus alkoi vuonna 2018 vyöryttää markkinoille uutta perämoottoriveneiden WTC-sarjaa, olivat suunnitelmat jo heti alkuun selvillä: mallisto tulisi koostumaan kolmesta venetyypistä (Weekender, Tender ja Commuter), kolmesta kokoluokasta (8, 9 ja 11) ja kahdeksasta mallista (pienimmästä vain Tender ja Commuter vaihtoehdot).

Sarjan avasi tammikuussa 2018 Düsseldorfin venemessuilla lanseerattu W9. Sarjan viimeisin, koeajossa oleva W11, näki päivän valon viime syyskuussa Cannesin venemessuilla. Koko pesue saatiin markkinoille siis vajaassa viidessä vuodessa, vaikka koronavuodet ja muut kummallisuudet aikatauluja viivästyttivätkin.

WTC-sarjalla on paljon vaalittavana. Sen perimässä on aimo annos Nimbuksen menestyksekästä historiaa ja lukuisia takavuosien suosikkimalleja. Weekender-mallit polveutuvat suoraan sellaisista Nimbus-klassikoista kuin 33/34/35 Nova, 300 (Nova) R sekä 26 DC Epoca ja 32 DC Ballista.

Veneilytavat ja venemuoti ovat vuosien varrella muuttuneet. Etenkin maailmalla päivä- ja viikonloppuretkiveneiden koko on kasvanut hurjasti. Asuttavuuden sijaan painopiste on siirtynyt ulkotiloihin ja oleskeltavuuteen, ja sisämoottorit vaihtuneet perämoottoreihin. Kaikki edellä mainitut seikat konkretisoituvat myös Nimbuksen modernissa WTC-sarjassa. Perinteisempää perhe- ja matkaveneilyä vaaliville Nimbus tekee toki edelleen Coupe- ja Flybridge-malleja.

W11 on paljon pidempi kuin 11 metriin viittaava mallinumero antaa ymmärtää. Sen kokonaispituus on 12,4 metriä, eli yli 40 jalkaa ja testiveneen lisävarusteena saatava hydraulinen uimataso tuo vielä reilun metrin lisää.

Tämä on Venemestarin maksullista sisältöä. Mikäli haluat lukea koko lehtijutun, kirjaudu, tai osta pdf-artikkeli tai koko artikkelin sisältämä pdf-lehti.

Mikäli olet Venemestarin tilaaja, kirjaudu: https://venemestari.fi/kirjaudu/
Osta tästä artikkeli (5 €). https://venemestari.fi/tuote/koeajo-nimbus-w-11/
Osta tästä tämä artikkeli sisältävä Venemestari-lehden irtonumero sähköisenä (7,50 €): https://venemestari.fi/tuote/7-2024/

Lue myös: