Uusia seikkailutuulia venemessujen ohjelmaan

Tunnettu meriseikkailija Kari ”Ruffe” Nurmi kokoaa ja tuottaa Vene 24 Båt -messujen Purjehdussataman tapahtumalavan ohjelman. Luvassa on muun muassa kuvaamiseen ja videotuotantoon merellä liittyvä teemapäivä.

– Venemessut on aina innostanut minua ja tapahtumalla onkin mielestäni tärkeä merkitys veneilyn ilosanoman esiintuojana. Siellä kohtaa samanhenkisiä ihmisiä, kuulee tarinoita suurista seikkailuista ja mielenkiintoisista veneilykokemuksista. Venemessut on osa suomalaista veneilykulttuuria. Helmikuu on oikea hetki siirtää ajatukset jo seuraavaan veneilykauteen ja aloittaa sen suunnittelu, toteaa Ruffe.

– Veneily on antanut minulle paljon – sen avulla pääsee suuren luonnon äärelle ja paikkoihin, joita en muuten näkisi. Veneily on harrastus, jossa saa ikimuistoisia elämyksiä ja uusia kokemuksia. Vesillä kokee vapauden tunteen, jollaista on vaikea saavuttaa missään muualla, Ruffe jatkaa.

Ruffe on tuttu näky venemessuilla. Hän on vuosittain ollut siellä kertomassa arktisista purjehduksista sekä erikoisista veneilyhankkeistaan, muun Atlantin yli Itämerellä -purjehdus sekä Suomen ensimmäinen kaislapurjevene, jonka Ruffe rakensi ja jolla purjehti kesällä 2021 Tallinnasta Helsinkiin.

Venemessuille uutena ohjelmana Ruffe tuo mm. teemapäivän Kuvaaminen ja videotuotanto merellä. Myös perinteiset avomeripurjehdus- ja valtameripurjehduspäivät pysyvät ohjelmassa. Tarkemmat ohjelmatiedot julkaistaan joulu–tammikuussa.

Helsingin Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Vene 24 Båt Helsingin kansainväliset venemessut 9.–18.2.2024 Helsingin Messukeskuksessa Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta.

Lue myös: