Enää alle kolme kuukautta Venemessuihin

Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma, Vene 24 Båt -venemessut järjestetään perinteiseen tapaan helmikuun alkupuolella Helsingin Messukeskuksessa. Venemessut tuo kesän Helsinkiin, aloittaa veneilykauden ja tarjoaa tuttuun tapaan laajan kattauksen uutuusveneitä, varusteita, tarvikkeita, palveluita ja ohjelmaa sekä kohtaamispaikan veneilijöille ja veneilystä kiinnostuneille, vesiharrastajille ja kalastajille.

Kolmen kuukauden päästä starttaaville messuille osastoja on varattu hyvin ja ohjelmaa suunnitellaan parhaillaan. Vene 24 Båt -messujen myynnistä vastaava Tomi Frick on tyytyväinen varaustilanteeseen.
– Varuste- ja tarvikehalli sekä kalastusalue ovat lähes täynnä. Venehalleihin ja vesiharrastealueelle mahtuu vielä mukaan, mutta varaustilanne on erittäin hyvä ja venemessujen käytössä olevasta tilasta on varattu lähes 80 %, Frick kertoo.

Venemestarin Telakka siirtyy kolmoshalliin

Venemestarin Telakalle ja Totalveneen Messiin ohjelmaa tuottaa Venemestari-lehden ja Totalveneen päätoimittaja Jan Sjölund.
– Haluamme tuoda sekä Venemestarin telakalla että Totalveneen Messissä esille veneilyn monipuolisuutta: kyse ei ole vain isoista ja hintavista veneistä, vaan harrastus on mahdollinen kaikille. Ohjelma on myös monipuolinen: mukana on esimerkiksi veneen huoltoon, korjaukseen ja ylläpitoon liittyviä työnäytöksiä sekä esityksiä uutuusveneistä, erilaisista venemalleista, venetekniikasta sekä veneilypalveluista ja veneilykohteista.

Venemestarin Telakka löytyy tänä vuonna venetarvikkeiden ja -varusteiden tavoin kolmoshallista ja telakalla on jälleen viikonloppuisin aamusta iltaan ohjelmaa kiinnostavista työnäytöksistä veneilyaiheisiin luentoihin ja esittelyihin. Tarkemman ohjelman löydät sekä venemessujen että Venemestarin verkkosivuilta lähempänä messutapahtumaa. Totalveneen Messissä pääset viikonloppuisin kuulemaan muun muassa messujen uutuusveneiden esittelyt.

uusia tuulia purjehdussatamaan

Venemessujen Purjehdussataman ohjelmaa tuottaa Vene 24 Båt -messuilla ensimmäistä kertaa tunnettu meriseikkailija sekä veneilyn puolestapuhuja ja ympäristöstä huolehtija Kari ”Ruffe” Nurmi, joka lupailee uusia tuulia venemessuille.
– Venemessut on aina innostanut minua ja tapahtumalla onkin mielestäni tärkeä merkitys veneilyn ilosanoman esiintuojana. Siellä kohtaa samanhenkisiä ihmisiä, kuulee tarinoita suurista seikkailuista ja mielenkiintoisista veneilykokemuksista. Venemessut on osa suomalaista veneilykulttuuria. Helmikuu on oikea hetki siirtää ajatukset jo seuraavaan veneilykauteen ja aloittaa sen suunnittelu, toteaa Ruffe.

kasvanut kalastusalue

Aalto- ja Kalastus-alueen tuottaja Sami Pitkänen kokoaa ohjelmaa kalastukseen ja vesiharrasteisiin liittyen. Kalastusalue on kasvanut vuosi vuodelta ja tuonut paljon veneistäkin kiinnostuneita kalastajia messuille.

Helsingin Messukeskuksen yleisötapahtumat ovat olleet tänä vuonna erittäin suosittuja ja kävijämääriä on rikottu niin huonekalu- ja sisustusalan Habitare-messuilla kuin lokakuussa järjestetyssä hyvinvoinnin ja kauneuden iloveme-tapahtumassa.
– Selkeästi on nähtävissä, että kohtaamisia on kaivattu ja nyt tahdotaan lähteä messuille. Uskon, että venemessujen kiinnostus myös kasvaa. Venemessuilla pääsee helmikuussa vertailemaan erilaisia veneitä ja löytämään itselleen sopivimman. Venemessut on perinteinen kohtaamispaikka, johon tullaan fiilistelemään jo seuraavaa veneilykautta, toteaa Frick.

Helsingin kansainväliset venemessut Vene 24 Båt järjestetään 9.–18.2.2024 Helsingin Messukeskuksessa ja pääsyliput ovat myynnissä jo nyt.

www.venemessut.fi

 

Lue myös: