Opastuksia ja laulua Merikeskus Vellamossa

Merivoimien vuosipäivänä, 9.7. Merikeskus Vellamossa järjestetään kaksi yleisöopastusta ”Kohtalona Ruotsinsalmi”-näyttelyyn. Vuosipäivän päivämäärä, 9.7. juontaa juurensa juuri Ruotsinsalmen toiseen meritaisteluun, joka käytiin osana Kustaan sotaa nykyisen Kotkan edustalla 9.7.1790.

Kierrokset kertovat Ruotsinsalmen toisesta meritaistelusta, Kustaan sodan seurauksena syntyneestä linnoituskaupungista ja Kotkan edustalla olevista hylyistä.

Yleisöopastukset järjestetään klo 11–11.30 ja 15–15.30. Opastukset sisältyvät Merikeskus Vellamon pääsymaksuun, eikä ennakkovarauksia tarvita.

Keskiviikkona 12.7. klo 18 ravintola Laakongin terassilla lauletaan reippaita ja tunnelmallisia meriaiheisia lauluja. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton, ja laulattajana toimii muusikko Iiro Lempinen.

Kaikkiin Merikeskus Vellamon museoiden näyttelyihin, jäänmurtaja Tarmolle ja majakkalaiva Kemille on vapaa pääsy keskiviikkoiltaisin klo 17-20. Vartiolaiva Telkälle on vapaa pääsy aina.

Kotkan Laulumiesten  Junnu-konsertti järjestetään Meripäivien lauantaina 29.7.2023 klo 16. Konsertissa kuullaan Junnu Vainion lauluja mieskuoron tulkitsemana. Ohjelmassa on myös muutamia merilauluja ja tietenkin pakollisena numerona Kotkan Ruusu. Konsertti sisältyy Merikeskus Vellamon pääsymaksuun.

Lisätiedot: merikeskusvellamo.fi

Lue myös: