Häkävaroitin veneeseen

3.00 

Häkä on hajuton ja väritön, ilmaa hieman raskaampi myrkyllinen kaasu. Suomessakin raportoidaan lähes vuosittain tapauksista, joissa veneen sisätiloihin levinnyt häkä joko tappaa tai aiheuttaa sairaalareissun. Jotta näin ei kävisi, kannattaa asentaa häkävaroitin. Artikkelissa on vinkkejä siihen, miten valita häkävaroitin ja minne se kannattaa asentaa.

2 sivua – lehti 9/2019

 

OIKAISU 21.8.2019: Artikkelissa on virhe hälyttimen seinä- ja kattoasennuksen ohjeistuksessa. Jos häkävaroitin asennetaan seinään, sen tulee olla vähintään 15 cm katosta. Jos puolestaan hälytin asennetaan kattoon, sen tulee olla 30 cm etäisyydellä seinästä. Tukes neuvoo noudattamaan ohjeita, vaikka ne olisivat ristiriidassa laitteen oman ohjeen kanssa. Lisätietoja oikeasta sijoittelusta löytyy Tukesin sivuilta: https://tukes.fi/tuotteet-ja-palvelut/pelastustoimen-laitteet/hakavaroittimet.

Samaisen artikkelin häkämyrkytyksen hoitoa koskevassa infolaatikossa viitataan virheellisesti veren happipitoisuuden puoliintumiseen. Häkämyrkytyspotilaan hoito perustuu kuitenkin veren häkäpitoisuuden nopeaan eliminointiin.

 

Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus

Vinkkejä siihen miten valita häkävaroitin ja minne se kannattaa asentaa.

2 sivua – lehti 9/2019

Lue myös: