Venemestarin testissä 4 iskevää väännintä

Saimme Venemestarin vertailuun kompaktin kokoiset, hiiliharjattomat ja iskevät ruuvinvääntimet. Niille on ominaista myös litiumioniakku, 10,8/12 voltin jännite ja vähän tilaa vievä neljäsosatuuman holkkikiinnitys.

Perinteisiä ja kookkaita ruuvinvääntimiä vähänkin enemmän käyttäneet huomaavat jossain vaiheessa, kuinka koville ranteet joutuvat isompaa urakkaa vääntäessä.

Mutta raavaat miehet tykkäävät järeistä koneista. Vyöllä roikkuvasta 18-volttisesta vääntimestä tulee rehvakas olo, ja isotkin ruuvit sekä poranterät hurahtavat sutjakasti pintoihin.

Viimeistään iltapäivällä, puoli päivää ahtaassa veneessä touhuttua saattaa mielessä käydä toisenlainenkin ajatus: voisiko urakasta selvitä hieman kevyemmällä koneella?

Kaikki tähän testiin valikoidut 12-volttiset tuntuvat pieniltä 18-volttisiin koneisiin verrattuna. Vaatimatonta kokoa ei kannata ainakaan kokeilematta ylenkatsoa, sillä pienemmät koneet saattavat yllättää myönteisesti. Hiiliharjattomuuden, litiumioniakun ja iskevyyden yhdistelmä tuottaa mielenkiintoisia tehopakkauksia.

Ensivaikutelman mukaan testiin saadut vääntimet on helppo jakaa ulkoisesti kahteen ryhmään. Boschin ja Milwaukeen pystyt akut ovat paksumman kahvan sisässä, Feinin ja Makitan vaakamalliset akut kapeamman kahvan alla. Jälkimmäiset hieman isommat vääntimet ovat tästä syystä jonkin verran tasapainoisempia kädessä ja pysyvät paremmin pystyssä tasaisella alustalla.

 

Venemestarin testissä olivat:

Bosch GDR 12V-110

Fein ASCD 12-150 W4

Makita TD111DSAJ

Milwaukee M12 FID-202X

 

Lue koko testin tulos Venemestari 3/19.

 

 

Lue myös: