Tapahtumia järjestetään Kotkan merivarioasemalla, Helsingin Katajanokalla ja Tammisaaren merivartioasemalla.

Kotkan merivartioasemalla on avoimet ovet helatorstaina 30.5. klo 10-14. Asemalla pääsee tutustumaan merivartioston toimintaan ja merivartioaseman venekalustoon. Vartiolentolaivueen SuperPuma-helikopterin vinssausnäytös nähdään aseman edustalla noin klo 12, hälytystehtävävarauksella. Paikalla on myös sotilaskotiauto. Kotkan merivartioasema muutti Pookinmäeltä Kuusiseen alkuvuodesta 2018. Aseman osoite on Juha Vainion katu 123.

Tammisaaren kauniiseen merivartioasemaan pääsee tutustumaan lauantaina 8.6. klo 12-15. Veneisiin tutustumisen ja merivartijoiden jututtamisen lisäksi Tammisaaressakin pääsee nauttimaan sotilaskodin munkeista. Osoite on Baggöntie 1282.

Vartiolaiva Turva on avoinna yleisölle Helsingissä lauantaina 8.6. klo 11.30-14. Alukseen noustaan osoitteesta Katajanokanlaituri 4 (maailmanpyörän takaa). Myös Helsingin merivartioaseman venekalustoa on ihasteltavana Turvan vierellä. Sotilaskotiauto löytyy myös Katajanokalta.