Venekauppa kiikarissa? Venemestarin Käytetty vene -erikoisnumero vastaa ostajan kysymyksiin!

Kesä kääntyy syksyyn ja eletään luopumisen aikaa. Puut luopuvat lehdistään ja jotkut luopuvat veneistään. Kesän aikana on saattanut kypsyä ajatus, että haluaa vaihtaa venettä ja vene laitetaan myyntiin. Moni haluaa myydä veneensä siten, että ei joutuisi tekemään sille enää syystöitä, talvitelakointia ja kevättöitä. Tästä syystä markkinoilla on kevättä enemmän tarjontaa.

Syysostolla on puolensa. Veneen pystyy koeajamaan yleensä vielä vesillä ja kaupat voi solmia vasta kun vene nostetaan loppusyksyllä ylös. Tällöin pääsee tarkistamaan veneen ominaisuudet vesillä ja tarkistamaan myös pohjan kunnon ylösnostettuna. Telakoinnista riippuen talvi kuluukin mukavasti hankintoja sekä huolto- ja korjaushommia toteuttaessa.

Oleellista käytetyn ostossa on juuri se, että katsoo venettä pintaa syvemmälle. Pinta on vain pintaa. Intuitioonkin kannattaa ostopäätöksessä luottaa, mutta viisas hahmottaa tarpeen etukäteen, suunnittelee tarkistuslistat, budjetoi etukäteen ja pitää järjen mukana. Jos ei omaa, niin ainakin luotetun ystävän järjen.

Venemestarin Käytetty vene -erikoisnumero pitää sisällään kaiken sen, mitä veneenostajan on syytä ottaa huomioon ennen kuin nimet ovat paperissa ja avaimet vaihtaneet omistajaa. Mukana kattava 4-osainen kuntoarviopaketti, jolla vasta-alkajakin pääsee hyvin alkuun käytetyn veneen kuntoa puntaroidessa.

Ja jos omat taidot eivät riitä, suosittelemme kääntymään ammattimaisen kuntokartoittajan puoleen. Mitä kalliimmasta hankinnasta on kyse, sitä varmemmin kannattaa kysäistä myös asiansa osaavan ammattilaiskartoittajan arvio.

Hyödyllisiä lukuhetkiä Käytetyn veneen parissa ja onnea venekaupoille!

Lue myös: