Yamarinin DC-mallisto laajenee – nyt lanseerattiin Yamarin 63 DC (2020–)

Yamarinin uusi ase kovassa kuusimetristen daycruiserien luokassa on viime viikolla Norjassa lanseerattu sulavasti muotoiltu ja aggressiivisesti hinnoiteltu 63 DC.

Yamarinin uuden sukupolven daycruisereita on odotettu, sillä aiemmat ja nykyiset Yamarin DC:t ovat olleet markkinoilla erittäin pidettyjä. Odotus palkittiin vuosi sitten, kun Yamarin julkisti daycruiser-mallistonsa uuden sukupolven lippulaivan, 88 DC:n.

Nyt vuorossa on suosikkiluokan hieman yli kuusimetrinen 63 DC. Edeltäjään nähden ennallaan on mallimerkintä, kaikki muu on uutta.

Muotoilultaan 63 DC noudattaa 88:n linjoja. Muodoissa on kulmia ja nykyaikaista terävyyttä, silti kokonaisuus on silmää miellyttävän linjakas. Tuulilasin mustaksi maalatut karmit sekä uuden sukupolven Yamarineille tunnusomainen musta ja taakse venytetty rungon ikkunaprofiilikoriste luo valkoiseen taustaan näyttävää kontrastia.

Kilpailukykyiseen vakiovarustukseen sisältyy muun muassa monipuolinen 10-tuumainen Yamarin Q -älynäyttö, helppokäyttöinen avotilan satamapeite sekä keulakannen kulkuväylän ja portaikon, avotilan lattian ja peräkannet kattava tiikkiturkki. Lisävarustelistalta löytyy esimerkiksi trimmitasot, toinen tuulilasinpyyhin, jääkaappi, avotilan pöytä ja aurinkopeti sekä peräkansilla liikkuessa hyvänä kaiteenakin toimiva vetokaari.

Moottorivalikoima koostuu kolmesta teholuokasta, jotka ovat 115, 130 ja 150 hevosvoimaa. Tehokkaimman 150-heppaisen saa myös sähköisellä kaukohallintalaitteella varustettuna. Moottorit Yamarin-paketteihin toimittaa luonnollisesti Yamaha.

Lanseerauksen yhteydessä julkistetut pakettihinnat ovat sen verran matalat, että ne varmasti nostavat kilpailijoiden verenpainetta. Esimerkiksi mekaanisella kaukohallintalaitteella varustetulla F150D:llä mallivuoden 2020 63 DC:n listahinnaksi ilmoitetaan 47 500 euroa. Pakettihinta sisältää vakiovarustellun veneen ja koneen lisäksi kaksiosaisen ajokuomun. Pääkilpailijoista esimerkiksi AMT 210 DC:n, Flipper 650 DC:n ja Silver Tiger DCZ:n pakettihinnat vakiovarustein ja vastaavan tehoisella moottorilla asettuivat jo mallivuoden 2019 hinnastoissa 1 500–5 000 euroa kalliimmiksi.

63 DC:n rinnalla uuden startin saa myös jo vuosi sitten esitelty avokeulainen sisarmalli 63 BR.

 

Teksti: Jan Sjölund
Kuvat: www.yamarin.com

Lue myös: