Nyt haetaan Pelasta Itämeri -palkinnon saajaa – ehdota!

Suomen Messusäätiön rahoittama 5000 euron Pelasta Itämeri -palkinto jaetaan nyt toista kertaa Vene 20 Båt -messuilla. Palkinnolla tahdotaan kiinnittää huomiota Itämeren tilaan ja palkita taho, joka on tehnyt arvokasta työtä ympäristön hyväksi. Suomen Messusäätiön 5000 euron palkinnon voi saada henkilö, ryhmä, yhteisö tai yritys, joka on kehittänyt innovaation, joka vaikuttaa merien, erityisesti Itämeren puhtauteen. Palkinto jaetaan Vene 20 Båt -messujen yhteydessä perjantaina 14.2.2020.

Suomen Messusäätiön rahoittama 5000 euron Pelasta Itämeri -palkinto jaetaan nyt toista kertaa Vene 20 Båt -messuilla.

Palkinnon saajasta päättää raati, johon kuuluvat edustajat tahoista, jotka tekevät itsekin merkittävää työtä Itämeren pelastamiseksi. Raatiin kuuluvat Annamari Arrakoski-Engardt John Nurmisen Säätiöltä, Aija Kaski Pidä Saaristo Siistinä ry:stä ja Michaela Ramm-Schmidt Baltic Sea Action Groupista.

Palkinnon saajaa voi ehdottaa 13.11.2019 – 31.1.2020 välisenä aikana täyttämällä lomakkeen, joka löytyy venemessujen verkkosivuilta.

Palkinto voidaan antaa suomalaiselle henkilölle, ryhmälle, yhteisölle tai yritykselle, joka on kehittänyt innovaation, joka vaikuttaa merien ja erityisesti Itämeren puhtauteen, tuo Suomen cleantech-alalle positiivista imagoa ja josta voi kehittyä kansainvälisestikin merkittävä tuote tai palvelu.

Arvioinnissa otetaan huomioon mm. seuraavia asioita, mutta ehdotuksen ei suinkaan tarvitse täyttää kaikki näitä kohtia:

  • On toiminnallaan ja asiantuntemuksellaan edistänyt innovaation syntymistä.
  • On kehittänyt innovaation, josta on mahdollista kehittää merkittävä tuote tai palvelu.
  • On tehnyt innovaatioita tunnetuksi kotimaassa ja ulkomailla.
  • On vaikuttanut Suomen rooliin kansainvälisessä toiminnassa.

Raati valitsee ehdotuksista enintään viisi, jotka tulevat itse kertomaan työstään Itämeren puolesta venemessuille 14.2. Lyhyiden esittelyjen jälkeen raati valitsee voittajan.

Vuonna 2019 palkinnon sai Solar Water Solutions Oy, joka on kehittänyt aurinkoenergialla toimivan vedenpuhdistusjärjestelmän. Meriveden puhdistaminen vähentää merkittävästi muoviroskaa Itämerestä ja vähentää veden kuljetusta.


Suomen Messusäätiö tukee suomalaista osaamista ja elinkeinoelämää jakaen vuosittain noin 400 000 euron arvosta stipendejä, apurahoja ja tunnustuspalkintoja. Tunnetuin niistä on Kaj Franck -muotoilupalkinto. Vene 20 Båt -messut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 7.– 16.2.2020. Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta.

 

Kuvat: Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL, Solar Water Solutions Oy, Venemestarin arkisto

Lue myös: