Uusi mobiilikartta vesillä liikkujille

Uusi mobiilikartta kokoaa kaikki Pidä Saaristo Siistinä ry:n ylläpitämät Roope-palvelut yhdelle alustalle. Roope-palvelut edesauttavat vesistöjen puhtautta ja roskattomuutta sekä vähentävät rehevöitymistä. Helppokäyttöinen mobiilikartta on suunniteltu käyttäjälähtöisesti, eli erityisesti veneilijöitä ja muita vesilläliikkujia ajatellen.

Palvelun avulla vesilläliikkuja saa paikannettua itsensä kartalle ja näkee nopealla silmäyksellä lähistöllä olevat Roope-palvelut, kuten kuivakäymälät, jätepisteet, veneiden käymäläjätteiden imutyhjennyspaikat ja astianpesupaikat. Kartta kattaa Roope-palvelut sekä merialueella että Järvi-Suomessa.

Karttapalvelu on suunniteltu erityisesti mobiilikäyttäjää ajatellen. Kartan pystyy tallentamaan selaimesta pikakuvakkeeksi puhelimeen, jolloin se toimii tavallisen sovelluksen tavoin. Palveluja voi käyttää myös listana, jos karttapohja tuntuu liian raskaalta. Ladattua karttaa pystyy käyttämään myös offline-tilassa, jos mobiiliverkko ei ole käytettävissä. Kartan kieliversiot ovat suomi, ruotsi ja englanti.

Roope-palveluiden etsiminen kartalta on helppoa, sillä hakuehtoja pystyy rajaamaan omien tarpeiden mukaan: veneilijä pystyy esimerkiksi rajaamaan ne satamat, joihin voi viedä biojätteet. Käyttäjä pystyy myös palvelun kautta ilmoittamaan esimerkiksi rikkinäisen septiaseman suoraan Pidä Saaristo Siistinä ry:n ylläpitäjille.

Karttapalvelu löytyy osoitteesta www.roopekartta.fi.

Sovelluksen on toteuttanut Digitoimisto Poutapilvi.

 

Lue myös: