Itämeripäivästä juhlaperinne koko Itämeren alueelle

John Nurmisen Säätiön koordinoimaa Itämeripäivää vietetään tänä vuonna 27. elokuuta.

Itämeripäivän ohjelmaa rakentamassa on jo yli 100 tahoa kulttuuritoimijoista ja kaupungeista ravintoloihin ja yrityksiin saakka. Myös Tallinnassa, Pietarissa ja Tukholmassa osallistutaan Itämeripäivän viettoon.

John Nurmisen Säätiö kutsuu kaikki Itämerestä innostuneet tahot mukaan järjestämään merellistä juhlaohjelmaa. Yleisölle avoimia Itämeri-aiheisia tapahtumia voi ilmoittaa Itämeripäivän verkkosivuilla aina juhlapäivään saakka.

Tänä vuonna Itämeripäivä tarjoaa muun muassa opastettuja kävelyretkiä muinaisen meren rannalla, uimarin hengenpelastusneuvontaa sekä erilaisia merellisiä museo-, teatteri- ja musiikkielämyksiä. Tapahtumat ovat pääasiassa maksuttomia.

– Seuraavina vuosina juhlapäivän on tarkoitus levitä vielä laajemmalle Itämeren rantavaltioihin. Säätiön tavoitteena onkin tehdä Itämeripäivästä kaikkien yhteinen juhla ja perinne, kertoo John Nurmisen Säätiön toimitusjohtaja Annamari Arrakoski-Engardt.

www.itameripaiva.fi

 

 

Lue myös: