Saimaarium avasi ovensa

Uusi luonto- ja tiedekeskus Saimaarium avasi ovensa Lappeenrannan linnoituksen alueella perjantaina 24.7.2020. Näyttely- ja tapahtumatilanakin toimiva Saimaarium tutustuttaa Saimaaseen ja ympäristöasioihin osoitteessa Satamatie 8.

Saimaariumin toimitusjohtaja Kari-Matti Vuoren mukaan esillä oleva Saimaan menestystarinat -perusnäyttely on Suomen kattavin esitys Saimaasta ja Suomen järvien ekologiasta.

– Vetonaulojamme ovat Saimaa-teatteri, norppa- ja lohikalanäyttelyt, upeat luontokuvat sekä järvikala-akvaariot. Myöhemmin koronatilanteen salliessa tuomme myös virtuaalilasit ja mikroskoopit asiakkaiden käyttöön.

Perusnäyttely tuo parrasvaloihin myös suomalaisen vesien- ja luonnonsuojelun huippuosaamisen. Vuoren mukaan Saimaarium Oy ja Saimaan ympäristö- ja tiedekasvatuksen tuki ry haluavat esitellä laajalle yleisölle tutkimuksen tuoreimpia innovaatioita elinympäristömme suojelemiseksi.

Vaihtuvien näyttelyjen tilaan rakentuu ensimmäisenä Hannu Siitosen ja Mikko Pölläsen Rannoilta rantametsiin -näyttely.

 

www.saimaarium.fi

Lue myös: