Vellamo-kanavalla pääset näyttelyiden kulissien taakse

Merikeskus Vellamo on avannut verkkoon Vellamo-kanavan, jolla voi uppoutua näyttelyistä tuttuihin teemoihin monipuolisen sisällön avulla. Näyttelyiden tutkimus- ja suunnitteluvaiheessa syntyy yleensä valtavasti tekstiä ja muuta aineistoa, jota joudutaan matkan varrella karsimaan, kun fyysisen näyttelytilan seinät tulevat vastaan. Vellamo-kanavan ideana on täydentää näyttelyjen sisältöjä sekä keveällä että syventävällä digitaalisella aineistolla ja samalla vastata monipuolisten digisisältöjen kasvavaan kysyntään.
Kanavan ensimmäinen teema on Kohtalona Ruotsinsalmi -näyttely, johon liittyen tarjolla on niin kevyttä kuin painavaakin asiaa, mm. videoita museon kulisseista sekä hylkyjen ja hylyistä nostettujen esineiden 3D-malleja

Kanavalla on mahdollisuus syventyä meriarkeologian kiehtovaan maailmaan tai tehdä testi – kuka Ruotsinsalmen hahmo olisit? Tulossa on myös uusia teemoja kuten totta ja tarua merihirviöistä ja hieman vastakkaista maailmaa edustava tunne-elämyksiä kymenlaaksolaisista hääpuvuista ja rakkaustarinoista.

Vellamo-kanavalla voit kuunnella, katsella, lukea, tutkia ja ladata käyttöösi erilaisia aineistoja historiasta ja nykypäivästä. Merikeskus Vellamossa sisältöjä tuottavat Suomen merimuseo, Kymenlaakson museo, Merivartiomuseo, Kotkan kulttuuri- ja tapahtumapalvelut, ravintola Laakonki ja museokauppa Plootu.
Sivujen sisältöä päivitetään erityisesti uusien näyttelykokonaisuuksien myötä, mutta uutta materiaalia on luvassa myös muulloin.
Kotisohvalta käsin voi syventyä tai bussimatkalla viihtyä kepeän Kuka Ruotsinsalmen hahmo olisit? -testin parissa. Syksyyn mittaan luvassa on vielä Ruotsinsalmen henkilötarinoita näyttelijä Tommi Korpelan lukemina. Talven aikana Vellamo-kanavalle avataan myös uusia teemoja: lapsiperheille totta ja tarua merihirviöistä ja häitä suunnitteleville tai joskus rakastuneille tunne-elämyksiä kymenlaaksolaisista hääpuvuista ja rakkaustarinoista.

Virittäydy tarinoiden taajuudelle: www.vellamo-kanava.fi

Lue myös: