Vuoden Veneilyteko -tunnustuksella voidaan palkita yksityinen henkilö, yritys, asia tai tapahtuma: yhtä hyvin laaja ja valtakunnallinen kuin paikallinenkin ilmiö. Tärkein valintaperuste on se, että asialla on merkitystä veneilyharrastuksen edistämisessä ja veneilyturvallisuuden parantamisessa.

Ehdotuksia Vuoden Veneilyteoksi voi lähettää Veneilytoimittajat ry:n johtokunnan sihteerille osoitteeseen lena@finnboat.fi kuluvan vuoden loppuun mennessä. Tunnustuksen saajan valitsee yhdistyksen johtokunta, ja se luovutetaan saajalleen Helsingin Vene 21 Båt -messujen lehdistötilaisuudessa.

Voittaneen ehdotuksen tekijä pääsee palkinnoksi osallistumaan ilmaiseksi Veneilytoimittajat ry:n seminaariristeilylle Tukholman Allt för Sjön -messuille maaliskuun alussa.

Vuoden Veneilyteko -tunnustus on jaettu vuodesta 2004. Viime vuonna Vuoden Veneilyteoksi valittiin Gullkronan vierassataman jälleenavaaminen.

www.veneilytoimittajat.fi