Merellistä edustusta museokisassa

Kotkan Kantasatamassa sijaitseva Merikeskus Vellamo, Museoalus Pommern Maarianhaminassa ja Helsingin Urheilumuseo on valittu Suomen museoliiton ja Kansainvälisen museoneuvosto ICOM:n Suomen komitean järjestämän Vuoden museo 2021 -kilpailun finaaliin.

Vuoden museon tunnustuspalkinto jaetaan tänä vuonna seitsemättä kertaa. Vuonna 2020 palkintoa ei jaettu koronatilanteen takia, joten viime vuoden finalistit Apteekkimuseo ja Qwenselin talo Turusta, Helinä Rautavaaran museo Espoosta ja Suomen maatalousmuseo Sarka Loimaalta siirtyivät suoraan tämän vuoden finaaliin. Vuonna 2021 finalisteina on siis kaikkiaan kuusi museota.

Palkinto jaetaan Valtakunnallisten museopäivien yhteydessä järjestettävässä Museopalkintogaalassa Turussa 27.5.2021.

Vuoden museo -tunnustuspalkinto myönnetään museolle, joka on edistänyt merkittävällä tavalla museoalan yhteiskunnallista näkyvyyttä ja vaikuttavuutta omalla toiminta-alueellaan. Se voi olla myös tunnustus kokoelmiin, näyttelyihin tai museopedagogiaan liittyvistä saavutuksista tai muusta innovatiivisesta toiminnasta.

Vuoden museo -tittelin ovat aiemmin voittaneet mm. Ahvenanmaan merenkulkumuseo, EMMA – Espoon modernin taiteen museo, Helsingin kaupunginmuseo, Serlachius-museo ja Gösta ja Forssan museo.

 

Etusivun artikkelikuva: Visit Åland

Lue myös: