TUKES: Löytyykö sinulta tämä Tokmannin tunkki – poista käytöstä välittömästi!

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes on antanut varoituksen Tokmannin Torin Big Red Jacks -farmitunkista ja kehottaa poistamaan tuotteen välittömästi pois käytöstä.

”Palautusmenettelyn mukaisella päätöksellä toiminnanharjoittaja on velvoitettu lopettamaan tuotteen myynnin ja muun luovuttamisen sekä keräämään sen pois myynnistä ja myös loppukäyttäjiltä”, Tukes viestii verkkosivuillaan.

Tukesin ilmoituksen tarkoittaman tunkin tuotenumero on 6438114423646 ja erä 05/2020.

”Tuotteen rakenteessa, merkinnöissä ja käyttöohjeissa on puutteita. Puutteista johtuen tuote ei sovellu tarkoitukseensa ja sen käyttö voi aiheuttaa loukkaantumisvaaraa tai muuta terveyden tai omaisuuden vaaraa.”

 

Tukesin mukaan tunkki aiheuttaa puristumisen vaaran.

”Toiminnanharjoittaja on vapaaehtoisesti poistanut tuotteen myynnistä. Lisäksi Tukes on määrännyt toiminnanharjoittajaa järjestämään tuotetta koskevan palautusmenettelyn”, vahvistaa Tukes.

Tokmannin verkkokaupassa kerrotaan, että kyseinen tuote on hammastankotunkki eli farmitunkki, joka on ”apuväline raskaiden kuormien kuten rakennusten, laiturien, terassien, puiden, maatalouslaitteiden ja työkoneiden nostoon”.

Turvallisuus ja kemikaalivirasto Tukes
Kuvat: Tukes, Tokmanni

Lue myös: