SPV:n Samuli Salanterälle merkittävä Liikuntakulttuurin ansioristi

Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n liittohallituksen pitkäaikainen puheenjohtaja ja Turun Pursiseuran kommodori Samuli Salanterä on saanut tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon myöntämän Liikuntakulttuurin ansioristin.

– Saamastani Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun kultaisesta ansiorististä ansiot ja kiitos kuuluvat kaikille niille, joiden kanssa olen saanut tehdä yhteistyötä vuosien ja vuosikymmenien mittaan, Suomen urheilun eettisen keskuksen, SUEK ry:n hallituksen jäsen Salanterä kommentoi.

Suomen liikuntakulttuurin ja urheilun Kultainen ansioristi myönnetään pitkäaikaisesta valtakunnallisesta toiminnasta (vähintään 20 vuotta) sekä kansainvälisestä toiminnasta liikuntakulttuurin hyväksi. Saarikko myönsi yhteensä 298 ansioristiä ja -mitalia liikuntakulttuurin ja urheilun parissa ansioituneille henkilöille. Kultaisia ansioristejä myönnettiin 24, ansioristejä 95, ansiomitaleja kullatuin ristein 66 ja ansiomitaleja 113 kappaletta. Liikuntakulttuurin ja urheilun ansioristejä ja -mitaleja on jaettu vuodesta 1947.

 

SPV

Lue myös: