Epävarma horisontti -näyttely tarkastelee muuttuvaa merta WAMissa

Näyttely järjestetään 6.3. – 16.5.2021 yhteistyössä John Nurmisen Säätiön ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n kanssa Turussa.

Merivedet ovat tutkijoiden mukaan siirtyneet antroposeeniin – geologiseen kauteen, jossa ihmisen toiminta vaikuttaa alueisiin enemmän kuin luonnonvoimat.

Epävarma horisontti -näyttely tarkastelee muuttuvaa merta ympärillämme. Asiat, joita olemme pitäneet itsestään selvinä ja jopa muuttumattomina, ovat tulevaisuudessa epävarmoja ja muutosketjut yllättäviä. Horisontin muutoksia ja meren välityksellä heijastuvia tunnetiloja pohditaan näyttelyssä kansainvälisten ja suomalaisten nykytaiteilijoiden teosten avulla.

Rehevöitynyt Itämeri on maailman toiseksi suurin murtovesialue, jonka vähäsuolainen vesi vaihtuu hitaasti ja on arka muutoksille. Tuula Närhinen on tarkastellut tuotannossaan monipuolisesti Itämeren kipupisteitä ja ilmiöitä. Myös Renja Leino ja Lilli Haapala antavat huomion lähirannan haavoittuvaisuudelle. Näyttelyssä on töitä myös valtameriä tarkastelevilta taiteilijoilta.

WAM on avoinna rajoitetuin kävijämäärin. Vierailuaika tulee varata ennakkoon.

www.wam.fi

Näyttely on vielä nähtävissä

digimuseo.fi

 

Teksti: Aki Petteri Lehtinen

Kuva: Roover / WAM

Lue myös: