Huvialuksia ja -veneitä voidaan siirtää Saimaalla toukokuun aikana

Huvialusten ja -veneiden siirto Saimaalta merelle ja päinvastoin Saimaan kanavan kautta on mahdollista 1.–31.5.2021 välisenä aikana.

Alusten siirto edellyttää ennakkoilmoitusta siirtoja valvovalle Kaakkois-Suomen rajavartiostolle viimeistään kaksi päivää ennen siirtoa. Ilmoituksessa on mainittava aluksen saapumisajankohta, rajanylityspaikka, tarvittavat rajanylitysasiakirjat sekä miehistöluettelo. Miehistön tietoihin tulee sisällyttää tarvittaessa passitietojen lisäksi viisumin tiedot.

Lisäksi ilmoitukseen tulee liittää telakointia koskeva sopimus tai tiedot aluksen säilytyspaikasta, kuten telakointipaikkakunta, -yritys tai satama.

Alustensiirtomahdollisuus Saimaan kanavassa koskee myös venäläisiä. Kaakkois-Suomen rajavartiostosta kerrotaan, että venäläiset veneenomistajat voivat noutaa Suomessa olevat aluksensa saapumalla Suomeen maanteitse ja palaamalla kotimaahansa kanavan kautta.

Saimaan kanava avattiin tänä keväänä rahtiliikenteelle maaliskuun lopulla.

Viime kesänä kanava oli suljettu huviveneiltä koronapandemian vuoksi. Normaalioloissa kanavalla liikennöi huhti-heinäkuun aikana noin 200 venettä.

Rajavartiolaitos
Etusivun kuvituskuva: VisitLappeenranta

Lue myös: