Venemestarin Veneilytiedot ja -taidot erikoisnumero on napakka paketti tiukkaa asiaa!

Veneilyn suosio on viime aikoina noussut huikeasti. Veneily on aidosti hauskaa ja varsinkin mainokset tarjoilevat siitä vapauden täyteistä, leppoisaa ja tyylikästä ajanvietettä ripauksella glamouria ja jopa eksotiikkaa.

Jonkin aikaa veneillyt sen sijaan tietää, että totuus on toinen. Veneily vaatii osaamista, joka puolestaan edellyttää ­nöyryyttä ja malttia oppia. Merta ja olosuhteita ei voi hallita, joten niiden kanssa pitää oppia toimimaan yhteistyössä veneen kanssa.

Veneilyssä, jos missä, kokemus on valttia, mutta se voi olla myös harhaa. Kokeneenkaan veneilijän ei pidä tuudittautua liialliseen turvallisuuden tai osaamisen tunteeseen. Monet vahingot tapahtuvat lähivesillä ja tutuissa toimissa. Siksi kertaus, valmistautuminen ja jatkuva harjoittelu tekevät veneilijästä kokeneen.

Veneilyosaaminen on oikeastaan hyvä merimiestapa, joka pitää sisällään pelisääntöjen, kuten vesiliikennesääntöjen tuntemisen, navigoinnin, muiden huomioon ottamisen sekä henkilökohtaiset valmiudet veneen ja sen varusteiden hallintaan ja ylläpitoon. Yhtä tärkeää on osata koutsata ja ohjeistaa miehistöä sekä huolehtia sen hyvinvoinnista.

Venemestarin Veneilytiedot ja -taidot erikoisnumero syntyi veneilybuumin keskiössä ajatuksesta koota samoihin kansiin aiheita, joiden pitkällä kokemuksella ajattelemme olevan hyödyksi sekä uusille että vanhoille vesilläliikkujille.

Erikoisnumero napsahtaa Venemestarin tilaajille automaattisesti. Sen voi myös ostaa paperilehtenä lehtipisteistä tai edullisemmin sähköisenä versiona ilmestymispäivästä 21.5. alkaen.

Lue myös: