Uusi PV3-meripelastusvene Tornioon

Uusi PV3-luokan pelastusvene on saapui asemapaikalleen toukokuun viimeisenä sunnuntaina ja se aloittaa päivystyksen miehistöjen perehdytyksen jälkeen jo ennen juhannusta.

10 metriä pitkä vene on varustettu kahdella 300 hevosvoiman perämoottorilla, ja sen huippunopeus on 42 solmua. Hydraulinen keulaportti helpottaa rantautumista ja mahdollisen potilaan siirtoa.

–Olemme iloisia voidessamme sijoittaa Meri-Lapin Meripelastajien laajalle ja haastavalle toiminta-alueelle uuden tehokkaan ja merikelpoisen pelastusveneen. Uskon, että se parantaa Tornion vapaaehtoisten meripelastajien toimintaedellytyksiä ja alueen vesillä liikkuvien turvallisuutta merkittävästi, sanoo Meripelastusseuran toimitusjohtaja Jori Nordström.

Meri-Lapin Meripelastajilla on pelastusasemat Kemissä ja Torniossa. Yhdistys on valmistautunut hyvissä ajoin uuden PV3-luokan veneen tuloon siirtämällä jo viime kesänä Tornion aseman Röytästä Leton veneilysatamaan.

Tornion uusi pelastusvene on neljäs kokkolalaisen Kewatec Aluboatin Meripelastusseuralle rakentamasta PV3-luokan venesarjasta. Seuraava vene sijoitetaan Tammisaareen kesäkuun puolivälissä ja kaksi seuraavaa suunnitelmien mukaan Inkooseen ja Kuopioon kesällä 2022.

Pelastusveneelle haetaan kummia

Meripelastusseura hankkii pelastusveneet Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:n veikkausvoittovaroista myöntämillä avustuksilla. Jokaisessa hankinnassa on 30 prosentin omavastuuosuus, josta keskusjärjestö rahoittaa puolet ja paikallinen yhdistys toisen puolen. Meri-Lapin Meripelastajat etsii nyt yhteistyökumppania tukemaan omarahoitusosuutensa kattamisessa.

– Toivoisimme, että jokin paikallinen yritys tai muu taho lähtisi tukemaan hanketta, jolla on näin suuri merkitys alueen vesiliikenteen turvallisuudelle. Se olisi hieno tapa osoittaa yhteiskuntavastuuta. Päätukijalle tarjoamme mahdollisuuden antaa uudelle pelastusveneelle nimen ja toimia sen kummina, kertoo Meri-Lapin Meripelastajien puheenjohtaja Jani Leminaho.

Meri-Lapin Meripelastajat saivat viime vuonna tunnustusta toiminnastaan. Länsi-Suomen Merivartiosto palkitsi viime lokakuusssa Meri-Lapin Meripelastajien pelastusvene Teipparin miehistön plaketilla tunnustuksena esimerkillisestä toiminnasta meripelastustapahtumassa Kemin edustalla 10.9.2020. Pohjoisen Yhteisöjen tuki – Majakka ry valitsi 3.12.2020 Meri-Lapin Meripelastajat vuoden 2020 vapaaehtoistoiminnan muodoksi ansiokkaasta vapaaehtoistyöstä ihmisten osallisuuden ja hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Suomen Meripelastusseura

Lue myös: