Suomiveneilee.fi -koeajopäivillä 4–5.6. pääsee koeajamaan veneitä Helsingin Lauttasaaressa

Suomiveneilee.fi -koeajopäiville tulee testattavaksi yli 20 erilaista venettä pienistä perämoottoriveneistä purjeveneisiin. Koeajot ovat osallistujille maksuttomia ja veneissä on aina osaava ammattilainen kipparina.

Suomalaisten venealan toimijoiden yhteiset koeajopäivät järjestetään Helsingin Lauttasaaressa Veneentekijäntien rannassa perjantaina ja lauantaina 4.–5.6. Koeajot alkavat molempina päivinä kello 10 ja jatkuvat klo 18 saakka.

Tapahtuman suunnittelussa huomioidaan erityisesti hygienia ja viranomaisten tarkennetut ohjeistukset. Veneentekijäntien yritysten ranta-alueille saadaan tehtyä selkeät erilliset lohkot ja kulkureitit, jotta ihmiset voivat liikkua alueella sujuvasti ja ilman ruuhkia tai jonotusta.

Suurin osa yleisöstä on joka tapauksessa merellä koeajamassa veneitä, joten tapahtumaan varatuille kahdelle alueelle ei ole odotettavissa ruuhkia ja yritysten henkilökunta ja järjestysmiehet varmistavat, että ruuhkia ei myöskään synny.

– Pidämme huolta siitä, että tapahtuma on mahdollisimman turvallinen. Suosittelemme, että veneiden koeajot suoritetaan perhekunnittain tai muussa omassa koronakuplassa, Venealan Keskusliitto Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo sanoo.

Katso koeajettavien veneiden päivittyvä lista Suomiveneilee.fi -verkkosivulta.

Suomiveneilee.fi -koeajopäivillä on jaossa myös viime vuonna uusittu Veneilyn Aapinen, joka kokoaa tiiviiseen muotoon keskeiset asiat, jotka jokaisen vesillä liikkuvan on välttämätöntä tietää. Kattavassa, ilmaisessa oppaassa käydään läpi esimerkiksi veneen rekisteröintiasiat sekä kiinnittämisen, navigoinnin ja veneilyturvallisuuden perusteet.

Koeajotapahtuma toteutuu osoitteessa Veneentekijäntie 1-5, 00210 Helsinki.

Karttakuva: GoogleMaps
Suomiveneilee.fi
Venealan Keskusliitto Finnboat ry

Lue myös: