Uusi PV3-luokan pelastusvene Tammisaareen

Suomen Meripelastusseura on vastaanottanut uuden PV3-luokan pelastusveneen, jonka asemapaikka on Tammisaaressa. Vene parantaa alueen meripelastusvalmiutta merkittävästi.

Kymmenmetrinen, vesisuihkupropulsiolla varustettu pelastusvene yltää 38 solmun maksiminopeuteen. Suomen Meripelastusseura on vastaanottanut uuden PV3-luokan pelastusveneen, jonka asemapaikka on Tammisaaressa.Siinä on meripelastusvarustus, joka sisältää myös kevyen palonsammutus- ja tyhjennyskaluston sekä ensiaputehtäviin tarvittavat varusteet. Lisäksi veneessä on hydraulisesti avattava keulaportti, joka parantaa mahdollisuuksia rantautua luonnonsatamiin ja helpottaa potilaan siirtoa veneeseen. Veneen varustukseen kuuluu myös pimeänäkö- ja lämpökamera, joka on erinomainen apuväline etsinnöissä.

– Suomenlahti on Meripelastusseuran vilkkain toiminta-alue. Olemme iloisia voidessamme sijoittaa Tammisaareen uuden tehokkaan ja vaativiinkin olosuhteisiin soveltuvan pelastusveneen. Uskon, että se parantaa Tammisaaren Meripelastajien toimintaedellytyksiä ja alueen vesillä liikkuvien turvallisuutta merkittävästi, sanoo Meripelastusseuran toimitusjohtaja Jori Nordström.

Tammisaaren Meripelastajien uusi pelastusvene kastetaan lauantaina ja se aloittaa päivystyksen miehistöjen perehdytyksen jälkeen vielä ennen juhannusta.

–  Meillä on laaja toiminta-alue ja olosuhteet saaristossa voivat olla haastavia, joten otamme ilomielin vastaan toimintaamme tarkoituksenmukaisen aluksen. Viime vuosina olemme toimineet pääsääntöisesti avoveneellä, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Tove Werner.

– Pienelle yhdistykselle uuden aluksen saaminen on iso asia ja toivomme, että toiminta saa sen myötä myös uutta nostetta, Werner jatkaa.

Meripelastusseura hankkii pelastusveneet STEA:n veikkausvaroista myöntämillä avustuksilla. Jokaisessa hankinnassa on 30 prosentin omavastuuosuus, josta keskusjärjestö rahoittaa puolet ja paikallinen yhdistys toisen puolen. Tammisaaren meripelastajat ottavat kiitollisina vastaan lahjoituksia veneen jatkuvaa ylläpitoa, lisävarusteiden hankintaa ja miehistön koulutusta varten.

– Nöyrä kiitos kaikille lahjoittajille, ilman teitä tämä hanke ei olisi toteutunut. Toivomme, että haluatte jatkossakin tukea yhdistyksemme toimintaa, Tove Werner kiittää.

Tammisaaren uusi pelastusvene on viides kokkolalaisen Kewatec Aluboatin Meripelastusseuralle rakentamassa PV3-luokan venesarjassa. Kaksi seuraavaa venettä sijoitetaan suunnitelmien mukaan Inkooseen ja Kuopioon kesällä 2022.

 

Teksti ja kuvat: Suomen Meripelastusseura

Lue myös: