Nappaako? Uusia opastajia ja veneitä kuskeineen kaivataan nuorten ja lasten kalastusleireille

Suomen Vapaa-ajankalastajat järjestävät kesällä lapsille ja nuorille monipuolista tekemistä erilaisista kalastustapahtumista leireihin. Myös uudet aikuiset opastajat ovat tervetulleita mukaan toimintaan.

– Uusille vapaaehtoistoimijoille on aina kova tarve. He voivat itse olla luomassa uutta, tämän päivän ja oman näköistäänkin kalastuskulttuuria yhdessä nuorten kanssa. Perinteitä unohtamatta, mutta myös uudella twistillä, kannustaa Suomen Vapaa-ajankalastajien (SVK) nuoriso- ja perhetoimikunnan puheenjohtaja Jukka Vetikko.

Tällä hetkellä järjestöllä on yhteensä 12 nuorten ja lasten kalastusohjaajaa ympäri maata. He toimivat kalastusseurojen nuorisotoiminnan tukena, järjestävät kerhotoimintaa ja erilaisia nuorten kalastustapahtumia sekä opastavat koululaisille kalastuksen saloja. Vapaaehtoistoimijoista on lapsille ja nuorille korvaamaton apu esimerkiksi tapahtumissa.

– Suurin tarve on saada leireille riittävästi veneitä kuljettajineen. Kuskeille korvataan matkakulut ja polttoaineet sekä tarjotaan ruuat, muuten tämä on talkootoimintaa. Lisäksi saa itsellekin hyvän mielen lasten onnistumisista ja ilosta sekä uusia ystäviä muista vetäjistä ympäri Suomea, Vetikko innostaa.

Tänä kesänä SVK järjestää kalastuksesta kiinnostuneille lapsille, nuorille ja perheille tekemistä onkipäivistä leireihin ja kilpailuihin. Kalatalousasiantuntija Janne Tarkiainen kertoo, että lasten ja nuorten Fisuun-kalastussivustolla on tällä hetkellä noin 80 tulevaa tapahtumaa, ja luku todennäköisesti kasvaa koronarajoitusten purkujen myötä.

Tapahtumat järjestetään koronaturvallisesti ja paikalliset määräykset huomioiden. Lasten ja nuorten leireistä ja muista kalastustapahtumista ja -kilpailuista sekä SVK:n nuorisotoiminnasta voi lukea lisää osoitteessa www.fisuun.fi.

Kalastus on luonnonläheistä ja kuitenkin sosiaalista toimintaa. Vapaa-ajankalastajista tiedetään, että leireillä nuorille syntyy hyviä, pitkäaikaisia kaverisuhteita ja syksyisin toiminta jatkuu monen osalta kalastuskerhoissa.

Teksti: Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö
Kuvat: Jaana Vetikko

Lue myös: