Vielä ehtii aistia saariston ja meren uudella tavalla

Turun Taidemeri tuo saariston ja meren koettavaksi taiteen keinoin

Tänä kesänä Forum Marinumissa on ollut koettavissa yhä laajempi Merikeskus. Elämyksellisen Merikeskuksen yhtenä osana toimii koko perheen Taidemeri-ohjelma.

Taidemeri on Turun Läntinen tanssin aluekeskuksen, Tehdas-Teatterin ja Turun Kaupungin yhteistyöstä syntynyt innovatiivinen taideyhteisö, joka tuo koettavaksi elämyksellisiä ja aineettomia matkamuistoja.

Taidemeri on osa Turun kaupungin Archipelago Accsess -hanketta ja Taidemeren taiteilijat ovat olleet mukana ideoimassa ensi kesänä avattavan Merikeskuksen sisältöjä ja muistoja.

– Ideana on, että matkamuisto voi esineen sijaan olla kehollinen, elämyksellinen, kokemuksellinen ja aineeton, kuvailee Läntinen tanssin aluekeskuksen toiminnanjohtaja Sanna Meska.

Eri puolille kaupunkia sijoittuvat Unelmointipaikat, Taidematkat, Venevaja-installaatio sekä aineettomia matkamuistoja tarjoavat aistikortit ovat Taidemeren taiteilijoiden kehittämiä kokemuksellisia sisältöjä. Taiteilijat ovat kehitelleet Unelmointipaikkoja ympäri Turkua ja ne löytyvät Taidemeren Instagramista @Taidemeri2021.

Taidematkoja ja osallistavia installaatioita

Taidemeren taidematkoilla kuljetaan Fölin vesibussilla Ruissaloon. Forum Marinumista voi käydä ostamassa aineettomia matkamuistoja tarjoavat aistikortit, jotka kuljettavat koko perheen seikkailuun kokemuksellisten tehtävien avulla merellisissä tunnelmissa.

Lisäksi Forum Marinumin vintille on auennut moniaistillinen Venevaja-installaatio, jossa kävijä pääsee rauhoittumaan saariston äärelle. Kokija voi loikoilla riippumatoissa tai kokea merellisen tunnelman Venevajan turvassa. Taidemeren Venevaja-installaatio on upottava teos, joka saa kävijänsä unohtamaan kaupungin hälinän.

Taidemeri työllistää monipuolisesti turkulaisia taiteilijoita. Vuonna 2021 mukana on tanssitaiteilijoita, teatteri-ilmaisun ohjaaja, lavastaja-puvustaja, valo- ja äänisuunnittelija, sirkustaiteilija, valokuvataiteilija, ympäristötaiteilija ja kirvesmies.

Merellisyys on yksi Turun keskeisistä vetovoimatekijöistä ja sitä halutaan vahvistaa. Merikeskuksen uudistaminen on mittava kokonaisuus, joka tarjoaa kiinnostavia palveluita sekä turkulaisille että matkailijoille.

Taidematkan hinta koostuu Föli-vesibussimatkasta, 3 euroa/suunta.

Forum Marinumin vintin pop up -installaatio on maksuton.

Koko Taidemeren ohjelma löytyy osoitteesta: l-tanssi.fi/taidemeri 

Teksti: Merja Peiju Metsätaival

Kuva: Turku

Lue myös: