Merellä menehtyneitä kunnioitetaan 5.11.

Merenkulkujärjestöt tekevät perinteisen kunniakäynnin merenkulkijoiden ja mereen menehtyneiden muistomerkillä ja vapaaehtoiset meripelastajat kunnioittavat merellä menehtyneiden merenkulkijoiden muistoa pelastusalusten paraatilla Helsingissä ensi lauantaina 5.11.2022.

Alusparaati lähtee liikkeelle pelastusristeilijä Jenny Wihurin johdolla Hernesaaren kärjestä ja tekee Merenkulkijoiden muistomerkin kohdalla Eiranrannassa lipputervehdyksen klo 12.10. Samanaikaisesti merenkulkujärjestöjen edustajat laskevat seppeleen muistomerkille Eiranrannassa Ursinin kalliolla. Valtakunnallinen muistotilaisuus on kaikille avoin ja ilmainen. Tilaisuuden jälkeen yleisö voi osallistua merenkulkujärjestöjen tarjoamille kahveille Agricolan kirkon kryptassa.

Vapaaehtoisten meripelastajien paraatissa on mukana 11 alusta Suomenlahden meripelastusasemilta Espoosta, Helsingistä, Inkoosta, Kotkasta, Loviisasta, Porkkalasta ja Porvoosta. Lisäksi paraatiin osallistuu Suomenlahden Merivartioston vartiovene.

Paraatin jälkeen alukset jatkavat matkaansa Eteläsatamaan ja kiinnittyvät Kolera-altaaseen Kauppatorin edustalle, missä ne ovat nähtävillä klo 13.00–14.30. Osaan Meripelastusseuran aluksista on pääsy myös sisätiloihin. Laiturialueella on lisäksi Meripelastusseuran ja Merivartioston esittelyteltat.

Suomen Meripelastusseuran vapaaehtoiset ovat tulleet apuun vesillä tänä vuonna yhteensä 1660 kertaa. Tehtävistä reilu kolmannes on suoritettu Suomenlahden alueella. Vapaaehtoisten meripelastajien päivystyskausi päättyy asteittain marras-joulukuun aikana. Kausi 2023 alkaa paikkakunnasta riippuen huhti-toukokuussa.

Lue myös: