M/S Roope-Saimaalla yli 300 retkisatamakäyntiä

Saimaan veneilykesä oli tänä vuonna odotettua hiljaisempi, mutta huollon kannalta tavanomainen. M/S Roope-Saimaa-huoltoalukselle kertyi kauden aikana 304 retkisatamien huoltokäyntiä. Huolto- ja kunnostustöiden lisäksi tyhjennettiin septeistä yhteensä 11 500 litraa käymäläjätettä. Polttopuita kuljetettiin retkisatamiin 147 kuutiota ja retkisatamista vietiin 681 roskasäkkiä.

Edellisenä kesänä Saimaalle saatu uusi huoltoalus M/S Roope-Saimaa ajoi viikon mittaiset huoltokierrokset Etelä-Saimaalla noin joka toinen viikko. Luonterilla ja Puumalan pohjoispuolella käytiin tarpeen mukaan ja lisäksi tehtiin muutama huoltokierros Savonlinnan suunnalle. Savonlinnassa myös yksityiset huoltohenkilöt huolsivat retkisatamia pienemmällä kalustolla.
Kaikkiaan M/S Roope-Saimaalla oli huollettavia kohteita reilut 60.

– Aloitin M/S Roope-Saimaan päällikkönä keväällä. Näin lappeenrantalaisena työskentely kotivesillä Saimaalla on ollut mieleistä. Ajoa huoltoaluksella tuli kesäkauden aikana 2500 mailia ja huoltosyklimme oli noin 65 satamaa kahdessa viikossa. Pidän työstä PSS ry:ssä, tämä on antoisaa ja itsenäistä työtä. On mukavaa, kun tapaa ihmisiä retkisatamissa ja saa kiitosta työstään. Joukossa on jo vakiintuneitakin tuttavuuksia moikkaamassa, kertoo Pasi Vahtola, PSS ry:n huoltoalus M/S Roope-Saimaan päällikkö.

Pidä Saaristo Siistinä ry:n Saimaan retkisatamien huoltotyö on päättynyt tältä kaudelta. M/S Roope-Saimaa aloitti liikennöinnin toukokuuss aja nyt alus on siirretty talvehtimaan Puumalan satamaan.

Kaiken kaikkiaan Saimaan retkisatamien huoltoalue ulottuu pohjoiseen Pieliselle saakka. Retkisatamia tällä alueella on reilut 40. Kattava retkisatamien huoltoverkosto mahdollistaa ja luo hyvät edellytykset retkeilylle kauniiden vesistöjemme äärellä.

Lue myös: