Venemessuilla opastusta vasta-alkajille

Vene 23 Båt -messut tarjoaa tänä vuonna koulutusta ja opastusta aloitteleville veneilijöille. Tarjolla on sekä kahden päivän kurssi ensimmäisenä viikonloppuna että kahden tunnin opastus ensimmäisenä sunnuntaina.

Vene 23 Båt -messujen osastoilla saa tietoa veneilystä ja siellä opastetaan, millainen vene sopisi vasta-alkajalle. Venemessuilla venevuokraukseen voi tutustua Skipperin osastolla. Veneilyseuroista ja harrastuksen aloittamisesta saa tietoa erityisesti Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n osastolta. Totalveneen Messissä esitellään yleisimpiä moottorivenetyyppejä la 11.2., su 12.2. ja la 18.2. klo 12.30–13.00. Purjehduspäivästä kerrotaan pe 10.2. ja su19.2. klo16–16.30 Purjehdussataman lavalla. Mistä onkaan kyse, kun Purjehduspäivänä viedään maakrapuja purjehtimaan.

Venemessut tarjoaa tänä vuonna myös kaksi opetuskokonaisuutta:

Kaksipäiväinen Veneilyn alkeiskurssi

Kaksipäiväinen Veneilyn alkeiskurssi järjestetään ensimmäisen viikonlopun aikana lauantaista sunnuntaihin 11.–12.2. klo 13–17. Kurssi on tarkoitettu aloittelijoille ja harrastusta vasta harkitseville.
Kurssimaksu on 100 euroa ja se sisältää messulipun molemmille päiville ja Veneilyn perusteet -kirjan. Kouluttajina toimivat Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n asiantuntijat.
Kurssilla opitaan hyvä veneilytapa, vastuut ja asenteet, meriteiden turvalaitteet ja väylät, merikartan ja maisemanavigoinnin alkeet, turvallisuusvarusteet sekä hätämerkit ja -ilmoitukset, lähteminen ja rantautuminen, tärkeimmät solmut ja kiinnittyminen. Kurssilta saa myös vinkkejä harrastuksen aloittamiseen ja itselle sopivan veneen hankintaan.

Aloita veneily -aamupäivä

Aloita veneily -aamupäivä sunnuntaina 12.2. klo 10–12 tarjoaa perustiedot veneilyn aloittamiseen koulutus- ja veneenostovinkkeineen. Tilaisuus on venemessujen kävijöille veloitukseton, mutta siihen on hyvä ilmoittautua etukäteen, sillä 100 ensimmäistä mahtuu mukaan. Tilaisuuden järjestää venemessujen kanssa yhteistyössä Suomen Purjehdus ja Veneily ry.

Ilmoittaudu: https://vene.messukeskus.com/veneilykoulutukset/

Helsingin Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Vene 23 Båt Helsingin kansainväliset venemessut 10.–19.2.2023 Helsingin Messukeskuksessa Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta. Vene 23 Båt -messut on avoinna pe 10.2. klo 11-19, la-su 11.–12.2. klo 10-18, ma-pe 13.–17.2. klo 11-19 ja la-su 18.–19.2. klo 10-18. Tapahtuma järjestettiin edellisen kerran vuonna 2020 ja silloin messuilla vieraili 70 875 kävijää.

Lue myös: