Vuoden vierasvenesatama 2024 -äänestys käynnistyy kesäkuussa

Suomen vierasvenesatamat kisaavat jälleen Vuoden vierasvenesatama -titteleistä. Myös vuonna 2024 palkitaan erikseen rannikkoalueen ja Järvi-Suomen suosikki. Kilpailulla innostetaan vierasvenesatamia lisäämään ja parantamaan palvelutarjontaansa.

Äänestyksessä ovat mukana kaikki viralliset vierasvenesatamat, jotka tarjoavat yöpymiseen soveltuvia vieraspaikkoja oheispalveluineen sekä ne vieraslaiturit, jotka ovat aikaisemmin äänestyksessä menestyneet. Satamia on yhteensä 240. Määrä koostuu palvelusatamista, vieraslaitureista ja vierassatamista. Vuoden vierasvenesatamat saavat kunnialaatan ja osaston Vene 24 Båt -messuilta. Äänestyksen voittajat julkistetaan Vene 24 Båt -messuilla 9.2.2024 Helsingissä.

Äänestys on käynnissä 22.6.–30.9.2023 verkkosivuilla www.satamassa.fi ja äänestää voivat kaikki vierasvenesatamien vieraat. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan 300 euron veneilytuotelahjakortti ja 10 kahden henkilön lippupakettia Vene 24 Båt -messuille. Suomen Purjehdus ja Veneily ry on järjestänyt kisan perinteisesti jo vuodesta 1987.

Vuoden vierasvenesatamat 2023 ovat Rödhamn Ahvenanmaalla (kuvassa) ja Luhanka Päijänteellä. Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n venesatamakomitea jakoi lisäksi kunniamaininnat neljälle satamalle. Kunniamaininnan saivat rannikkoalueelta Seglinge ja Loviisan Laivasilta, sekä Järvi-Suomesta Varkaus, Taipale ja Sahanlahti Resort Puumalasta.

Lue myös: