Meripelastustaitokilpailut Heinolassa 2.9.

Suomen Meripelastusseuran vapaaehtoiset meripelastajat ja alan viranomaiset testaavat taitojaan Heinolassa lauantaina 2.9.2023. Kaupungin keskustassa kiertävällä kilpailuradalla kisaa 15 aikuisten ja 5 nuorten joukkuetta.

Heinolan Järvipelastajat järjestää yhteistyössä Suomen Meripelastusseuran kanssa 36. valtakunnalliset meripelastustaitokilpailut Heinolassa tulevana lauantaina. 1986 lähtien vuosittain järjestettävässä kilpailussa tehtävärastien aiheina ovat ensiapu, merenkulku, vedenvarasta nosto, viestiliikenne, merimiestaito sekä ajankohtainen meripelastustehtävä.

– Meripelastustaitokilpailuissa arvioidaan tietoja ja taitoja, jotka ovat keskeisiä, kun vesillä pelastetaan ihmisiä. Tarkoituksena on myös kehittää miehistöjen pelastustaitoja, kasvattaa motivaatiota sekä verrata alan eri toimijoiden tasoa keskenään. Verkostoitumista ja mukavaa yhdessäoloa unohtamatta, kertoo Meripelastusseuran toimitusjohtaja Jori Nordström.

Kilpailujoukkueet lähtevät matkaan Hotelli Kumpelista porrastetusti klo 8.30 alkaen ja radan kiertäminen kestää noin kaksi tuntia. Kaikki kuusi rastia sijaitsevat Heinolan keskustan lähistöllä ja yleisön on helppo seurata joukkueiden suorituksia.

– Yleisö on tervetullutta erityisesti Möljän puistoon, Kylpylän rantaan ja Siltasaareen. Toivomme kuitenkin työrauhaa rastihenkilöstölle ja kilpailijoille, sanoo kilpailunjohtaja Sami Salomaa.

Meripelastustaitokilpailuja voi seurata myös lähes reaaliajassa kisasivustolla https://meripelastustaitokilpailut.fi/ sekä sosiaalisessa mediassa. Tulokset julkistetaan noin klo 16.

Lue myös: