Meripelastustaitokilpailujen voitot ratkaistu

Heinolassa järjestettyjen valtakunnallisten meripelastustaitokilpailujen voitti tänä vuonna Etelä-Saimaan yhdistys, nuorten voittoon kisasi Espoon Kakarat joukkue.

Heinolan Järvipelastajien ja Suomen Meripelastusseuran viime viikonvaihteessa järjestämät 36. valtakunnalliset meripelastustaitokilpailut voitti Etelä-Saimaan yhdistys joukkueella Toni Kolhonen, Outi Kolhonen ja Hanna Venäläinen. Toiseksi kilpailuissa sijoittui Meripelastusasema 1 Helsingistä kilpailijoina Ilari Hatakka, Maija Saarimaa ja Eero Aro, sekä kolmanneksi Team Emmi Espoosta kilpailijoina Markus Nikander, Tuomas Mäkinen ja Janne Mäkinen.

Aikuisten kilpailujen yhteydessä pidettiin myös Meripelastusseuran nuorisotoiminnassa mukana oleville 13–16-vuotiaille nuorille omat meripelastustaitokisat, jotka voitti Espoon Kakarat -joukkue kilpailijoina Liisa Kauppinen, Niklas Hellstén ja Konsta Nousu. Toiseksi sijoittui Espoon junnut (Samuli Lassila, Onni Kaipiainen ja Salla Kämppi) ja kolmanneksi HMPY junnut 1 (Daniel Helin, Hugo Kalke ja Manu Kalke).

 

Kilpailuradan muodostivat lähtö, kuusi tehtävärastia ja maali. Rastien teemat olivat merenkulku (navigointi), vedestä pelastaminen, viestiliikenne, ensiapu, merimiestaito sekä ajankohtainen meripelastustehtävä. Kisoissa testattiin myös joukkueiden henkistä ja fyysistä suorituskykyä.

Kisoihin osallistui yhteensä 14 kolmihenkistä joukkuetta, joista 11 edusti vapaaehtoisia meripelastusyhdistyksiä ja 3 viranomaisia tai muita alan toimijoita.

36. meripelastustaitokilpailujen tulosluettelo löytyy kokonaisuudessaan kisasivuilta, https://meripelastustaitokilpailut.fi/.

Lue myös: