Åländska Segelsällskapet jälleen Purjehdusliigan kaksoisvoittoon

Åländska Segelsällskapet nappasi viime viikonloppuna kisatussa 2023 Purjehdusliigan finaalissa kaksoisvoiton. Pronssille sijoittui finaalia Espoossa isännöinyt ESF.

– Purjehdusliigassa voitto ei ole mikään itsestäänselvyys. Täällä purjehditaan huippujoukkueita vastaan, ja jokainen virhe maksaa rutkasti lyhyillä radoilla. On pidettävä yllä tasaisen hyvää suoritusta ja vältettävä virheitä, siinä se on. Vahvuutemme on hyvin yhteen hitsattu joukkue. Purjehdimme yhdessä myös muissa tämän veneluokan (J70) sprittikisoissa, mikä antaa meille hyvää kokemusta liigaa ajatellen. Se on yksi päätavoitteistamme, sanoo kippari Markus Rönnberg.

Suomen Purjehdusliigasta parhaimmat seurat pääsevät edustamaan Suomea Sailing Champions League -osakilpailuissa tavoitellakseen paikkaa SCL-finaalissa. Liigamuodossa purjehditaan 23 eri Euroopan maassa.

– Olemme iloisia myös saadessamme jälleen mahdollisuuden edustaa Suomea, ja osallistua Sailing Champions Leagueen ensi vuonna. Liigasta voisi vielä sanoa, että mikäli voitat liigassa, on suuri todennäköisyys menestyä myös kansainvälisessä liigassa. Tasomme kotimaassa on nimittäin erittäin kova, Rönnberg jatkaa.

Suomen Purjehdusliigaan 2023 osallistui yhteensä 34 seurajoukkuetta 22 pursiseurasta.

SM-mitalistit, Suomen Purjehdusliiga 2023:
  1. Åländska Segelsällskapet 2, ÅSS 2: Markus Rönnberg (kippari), Staffan Lindberg, Emil Nordlund, Jasper Karlsson
  2. Åländska Segelsällskapet, ÅSS: Björn Hansen (kippari), Micke Berg, Thomas Tennström, Alvina Johansson
  3. Esbo Segelförening, ESF: Victor Mesterton (kippari), Sam Stenman, Axel Mesterton, Simon Karlemo, Emil Lindblom (pe)/Maria Klemetz (la-su)

Lisätietoa Purjehdusliigasta: www.spv.fi/purjehdusliiga
Kuvat: Pepe Korteniemi/SPV

Lue myös: