Äänestä vuoden vastuullisuustekoa ja veneilytapahtumaa

Suomen Purjehdus ja Veneily palkitsee jälleen loppuvuodesta lajinsa parista Vuoden parhaat toimijat ja teot. Tänä vuonna myös veneilijät pääsevät vaikuttamaan valintoihin äänestämällä Vuoden Veneilytapahtumaa ja Vastuullisuustekoa. Voit äänestää yhtä ehdokasta per kategoria.

Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan kolme kahden lipun pakettia Vene 24 Båt -messuille.

Voittajat julkaistaan Suomen Purjehdus ja Veneilyn Superviikonloppuna 25.11. ja joulukalenterissa somessa.

Veneilytapahtumaehdokkaat:
 • Päijännepurjehdus 50 vuotta: Päijännepurjehdus on yksi Euroopan suurimmista sisävesikilpailuista. Kyseessä on kahden veneseuran yhteistyönäytös; Jyväskylän Veneseura ja Lahden Purjehdusseura ovat tehneet talkootyönä tämän näyttävän sisävesien suurimman purjehdustapahtuman.
 • Suomen Purjehdusliiga: Vuonna 2015 Suomessa startannut seuramestaruuskilpailu keräsi starttilinjalle yli 20 suomalaista purjehdusseuraa. Suomalaiset ovat menestyneet myös kansainvälisessä Sailing Champions Leaguessa erinomaisesti. Kesällä 2023 voiton vei Åländska Segelsällskapet.
 • Yhdessä vesille -tapahtuma Tampere: Tampereen seudun seurat toivat veneilyn keskelle Ratinan kauppakeskusta huhtikuussa. Tapahtumassa esiteltiin veneilyä harrasteena ja houkuteltiin uusia ihmisiä veneilyn lumoihin. Erityisesti nuoria houkuteltiin mukaan jännittävän optimistijollan ohjaimiin. Tapahtuma järjestettiin seurayhteistyönä: Tampereen Navigaatioseura, Näsijärven Purjehdusseura, Tampereen Pursiseura, Tampereen Veneilijät ja Ylöjärven Veneilijät.
 • Vaasa Power Boat Race: Ratamoottoriveneilyn SM-kausi käynnistyi onnistuneesti yhteisvoimin toteutetussa Vaasan avausosakilpailussa.
 • Uiva venenäyttely: Finnboatin järjestämä Suomen suurin uiva venenäyttely järjestettiin tuttuun tapaan elokuussa. Merelliset puitteet, kattava venevalikoima ja monipuolinen ohjelma kutsuvat harrastajat Helsingin Lauttasaareen vuosi toisensa jälkeen.
 • Vene Båt -messut: Suomen Messujen ja Finnboatin messutapahtuma tarjosi kolmen vuoden tauon jälkeen upeita elämyksiä veneilijöille, vesiharrastajille ja kalastajille. Vene-messut on yhä Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma.
Vastuullisuustekoehdokkaat:
 • Parapurjehduksen seurayhteistyö: Suurta kysyntää saavuttaneet parapurjehduksen kokeilutapahtumat järjestettiin kesällä kolmen pursiseuran (HSK, TPS ja N) ja SPV:n parapurjehdusjaoston yhteistyöstä.
 • Posankka Race: Posankka Race on Pidä Saaristo Siistinä ry:n ja Turun virallisena kaupunkieläimenä tunnetun Posankan yhteinen hauska varainkeruutempaus, jolla halutaan kiinnittää kaupunkilaisten huomio vesistöjen roskaantumiseen.
 • Itämeripäivä: John Nurmisen Säätiön käynnistämä jokavuotinen juhlapäivä järjestetään meren kunniaksi. Päivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja ja lupauksia sen hyväksi.
 • Tallinnasta Uimalla Helsinkiin: Heinäkuussa Patrik Kvikant ui Tallinnasta Helsinkiin kaksi ja puoli vuorokautta ja keräsi Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) kanssa varoja lasten uimaopetuksen tukemiseen Suomessa.
 • Trossi – Meripelastusseura: Suomen Meripelastusseuran toiminta perustuu vapaaehtoisten meripelastajien auttamishaluun ja pyyteettömään työhön. Vapaaehtoinen meripelastustoiminta on merkittävä osa valtakunnallista pelastuspalvelua.
 • Skipperi Akatemia: Huimasti kasvanut ja eri maihin laajentunut Skipperi tarjoaa veneilykokemuksia ilman omaa venettä. Skipperi Akatemian veneilykoulutus on monipuolista ja pitää huolta siitä, että kaikilla on riittävä osaaminen turvalliseen veneilyyn.
 • Pori SuomiAreena: Vastuullisesti vesillä -hanke,jossa veneilijät haastettiin viiteen tärkeään tekoon veneilyturvallisuuden ja ympäristöystävällisyyden lisäämiseksi. Hankkeessa olivat mukana SUH, Finnboat, Meripelastusseura, Pidä Saaristo Siistinä ry sekä Suomen Purjehdus ja Veneily.

Äänestä 5.11. mennessä täällä.

Lue myös: