Nuorten MM-kisojen purjehdusjoukkue on valittu

Nuorten purjehduksen huippukilpailu, Youth Worlds, eli Nuorten MM-kisat, järjestetään tänä vuonna Brasiliassa 11.–15. joulukuuta. Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueeseen on valittu kuusi edustajaa. Kilpailuissa nähdään ILCA 6-, iQFOil Y-, ja 29er-kisaluokat. Vuodesta 1971 lähtien järjestetty kisa on tunnettu nuorten purjehduslupausten päätapahtumana.

SUOMEN U19 YOUTH WORLDS -JOUKKUE:

ILCA 6 Pojat: Tatu Uusitalo, HSK
ILCA 6 Tytöt: Amanda Voutilainen, NJK
iQFoil Y, Pojat: Felix Sergelius, BS
iQFoil Y, Tytöt: Sofia Hämäläinen, HSK
29er Tytöt: Maisa Kauppi/Alisa Kylävainio, HSK

– Odotamme Brasiliasta mielenkiintoista kilpailua, jossa on mukana viisi luokkaa. Sofia on jo tällä kaudella päässyt testaamaan aikuisten tason vaatimuksia iQFOil-luokassa, ja 29er-luokka tulee olemaan Maisalle ja Alisalle erinomainen tilaisuus näyttää kykynsä. Uskon, että joukkueemme on valmis haastamaan itsensä ja ehkäpä näemme suomalaisia kärkisijoilla, sanoo nuorten maajoukkueen päävalmentaja Tapio Nirkko.

Seuraa Youth Worlds kilpailuja täältä: https://worldsailingywc.org

Lue myös: